Sunday, June 08, 2014

Kerana Terpaksa Aku Relakan

Perghhh.. tajuk ala2 jiwang rustic gitu.


U were rite, it is d title of cerita tv3 petang tu.
 Lepas citer yang ada Aaron Aziz tu, saya x nampak pun ada keperluan nak bertunggu tangga depan tv petang2.

Ooo.. tapi saya tengok jugak Teduhan Kasih bila dah hujung2 tu sebab watak Kak Long, lakonan Zarina Zainudin  dan mak dia tu sangat menghiburkan. Untuk rekod, Uda yang terpanggil2 ajak tengok.. Saya tak nak sebenarnya.... (tolongla percaya)

This time around, takder sapa pun yang racun saya suruh menonton. It just that I happened to have my dinner at 7 and, the slot was aired. 

Bila tengok nama pelakon, nayyyyy cam bosan je.

Tapi....
Saya suka pula tengok Izreen yang kelam kabut tu. Macam comel je, lagipun dengan badannya yang dan makin kurus compared to cerita cerekarama yang menang Anugerah Skrin ke apa tu dulu, she looks younger n fit d character.

Watak kakak tiri n mak tiri dia pun nampak classy giler. Zaman mak tiri garang macam singa tu only applies kot she is so kampung.com. Mak tiri yang vogue n fefeling  diva, mana ada cakap menjerit-jerit.

Tak percaya cuba tengok cerita Revenge@8tv atau GossipGirls.
Apa kelasssss nak bertempik2 when you can get what you want under gritted teeth. Yelling and screaming is so trashy.. ai tell u.

Despite the story is so cliche mak tiri jahat 》komplot rampas harta 》buat fitnah 》 heroin kena aniaya 》jumpa orang kaya yang kacak 》 jatuh cinta 》 kahwin 》 balik rumah 》 mak tiri nyesal 》 happily ever after》 ♡♥♡♥♡♥♡♥
I still found d series amusing.

Gigih saya gugel  nak baca novel ini secara maya ( ayat skima♥ ).
I found it and, no offence to d writer, the characteristics are not as what I see on television. The step mother n stepsister r typical Malay characters, garang macam singa. The heroine is also too good to be true, lemah dan pasrah walaupun dapat First Class Hons.

Cuma cara penceritaan Umi Nadzirah ( nama penulis tu) menggelikan hati saya sebab dia memasukkan komen lucu yang bersahaja dan comel.

Again, I really like the characters in the television more. Lebih realistik.
Macam bagus je semua pelakon termasukla Mak Andam yang kehulu kehilir naik Proton Iswara tu.

Ada a few characters yang saya rasa cliche je, tapi taklah sampai membosankan macam cerita Masihkah Ada Cinta, padahal Nabila Huda is a great actress. Citer tu bosan gilerr... pada sayala..

Sebenarnya saya tak berapa berkenan dengan idea penulis zaman sekarang. Marketing giler2 siap buat website to promote their writing n ada fan page sendiri. Which is good kot orang lain yang buat, tapi bila d writer yang initiated it, bukan macam blowing ur own trumpet ke?
Potongggggg....

Ada yang siap diskass sapa pelakon yang sesuai nak melakonkan watak dalam novel.

For me, saya rasa macam.... erghhhh...
Like my once favourite book, Suami Aku Ustaz, tetiba nak difilemkan oleh orang yang ada kes skandal gitu2 pulak. TURN OFF okehh..

Why not adapted, pilih pelakon yang biasa2 popularitinya tapi bagi ruang pada mereka create their own version n interpretation.
Insert twist n turn macam citer Pretty Little Liars.

Just my 2cents.

Oh well..
In conclusion, kudos to d production for making d great series.
I really lovee it.

P

No comments: