Saturday, June 07, 2014

where ebribadi knows ur nem

The makcik's story reminds me of 2 incidents.

Tahun lepas mak saya marah kaw2 sebab ada a man datang rumah. Dia menyampaikan pesan orang kedai XXX suruh datang ambik beg.

Beg mender?
Obviously dalam kecelaruan minda, saya dah tercicir beg berisi passbooks n passport kat kedai di Slim River. Orang kedai checked my address, talked to one of my kampungfolk yang tetiba pulak kenal my family n datang ke rumah.

"Itulah.. akak nengok dalam ni passport pun ada, risau akak", ok sekali lagi saya kena ceramah ngan kakak toke kedai tu.
Saya redha je,..

Second was d day I bumped into makcik dalam entry sebelum ni.
Previously a man asked me, "keter dah dapat?", well I dont remember we r that cordial. Besides, I only tell d other friend about it, unless kawan saya tu mulut tempayan, chances my family members gigih nak bercerita adalah sangat tipis.

But he remembers my name,.
Rupanya sekali lagi saya tercicir beg passbooks, he found it n d staff tried to call.

"Update la nombor telefon, kitaorang try tapi xder dlm perkhidmatan".
Saya tersengih macam kerang busuk.
Malu la jugak...haishhhh

Thats aside,
When I said my hometown is such a safe place to live in, I mean it.
Every one takes a gud care of one another.
Aminn..


No comments: