Saturday, July 19, 2014

kenapa ko tembak commercial plane la tenginn?

Please excuse my French.

Gamaknya Vladimir Putin rasa reliefed la kot, bukan flight dia yang kena shot down. Tapi MH17 with 295 life on board.


Diberitakan saksi kejadian, Vladimir jugak namanya cakap, "it rained bits and pieces".
Korang boleh bayang?
Saya x mo imegin. Its barbaric!!


Now masing2 x mo mengaku. Ooooo tau takutttt..
Yang ko pegi beli missile ntahapakenama tu apasal tak request sekali zoom yang canggih boleh tengok sampai 1000000000ft.
Apsal ko tengin sangat tak tengok schedule flight yang lalu.
Korang memang ngokk kan.
Nak berperang tapi xder etika, buat homework pun malas.

Now, jangan nak lempar batu sembunyi tangan pulak..

N for fellow Malaysian yang gigih blame MAS for using that route.
U r absolutely genius guys.
We need more people like in the world.
Takat jadi CEO MAS, tu bukan level korang, patut korang yang jadi Head of ICAO.

Jap..
 layak korang duduk situ..
ICAO such a small dept je, patut korang jadi Secretary General United Nation yang ke-9, gantikan Ban Kin Moon.
Korang kan tererrrrr...


Whatever it is d damaged has been done.
My deepest condolences to all d family n friends of the victims.
As Tony Abbot summed it up perfectly, "it is a grim day for our (ostolia) country and a grim day for the world too".

While we r not like d mainland chinese yang menangis melolong masa tragedi mh370 dulu (uncivilised okkkk), I sincerely hope, d Malaysian government janganlah jinak sangat.
Be firm.

Tak payahlah gigih sangat report Putin tu talipon ke whatsapp ke, Obama talipon ke, UN Sec-GeN pun talipon semua.
So what if they called?
By the way, I've heard the phrase,,"no stone would be left unturn" before. Cliche man!

We want JUSTICE.





No comments: