Sunday, July 06, 2014

korang plan tak kematian?

Once I learnt about d demise of our songstress, Kak Pah, that was what came across my mind.

I mean...
Saya tak pernah terfikir pun sebelum ni.

It juz, tak ingatla bila saya tertengok talkshow yang ada Kak Pah, n dia cakap dia doa sangat dia nak mati dipangkuan anaknya, dan harap anaknya akan uruskan jenazah dia.

Ada lagi yang dia cakap masa tu, tapi saya cuma ingat dia cakap berdoalah mintak HIDAYAH dan HUSNUL KHATIMAH.

"Hidayah pun kena mohon dari Allah juga. Kematian pun kita kena plan dan minta Allah perkenankan", dia cakap. Dan tak pasal2 melekat kat fikiran saya.

Alhamdulillah, she got what she prayed for.

While I m not d fan of her songs n was never think highly of her film, tapi nasihat dia kat tv tu was an eye opener.

For those yang terjebak, dan terbaca entry ini, marilah kita plan kematian, macam Kak Pah.
Saya nak tulis perbanyakkanlah amalan sunat dan jaga yang wajib serta berinfaklah, tapi saya malu. Perangai saya pun buruk juga...

Ok...
Maybe we should start dengan sedekahkan al-fatihah kepada Allahyarhamah Biduanita Negara Hajah Sharifah Aini.

P/s arwah g Mekah tak sibuk pun nak berselfie bagai...

No comments: