Tuesday, August 26, 2014

berpisah lebih baik (mungkin?)

Hari tu I told a boy yang saya akan kasi tau maknya tentang perbuatan dia. That particular boy ketawa sajala sebab dia dah kantoi.

For me, it wasnt that bad, tapi orang kata melentur buluh tu biarlah dari rebungnya. Jadi sambil ketawa2 saya beritahu maknya dan dia pun ketawa juga. Maknya kawan saya, tapi tidaklah rapat sangat.

Kami berbual seketika pasal anaknya, dan dia tersebut tentang penceraiannya. Dia serba salah nak cakap  tapi saya beritahu dia, emaknya sudah maklumkan pada saya sebulan yang lalu.

Dia sambung bercerita sambil tersenyum.
Cantik kawan saya ni sebenarnya. Harap2 dia bertemu jodoh dengan lelaki yang kaya raya selepas ini. Kesian saya tengok dia bertungkus lumus menyara keluarga.

--------------------------------
Ironically saya terserempak dengan kawan lain pula.

"Wehhh ko x balas mesej semalam eh?", saya tanya dengan garang.
"Saya tak balas, tengah marah", dia jawab muka marah...

Dia ingat dia punya marah je ke. Dia x tau bila saya marah cemana.. hahahaha.

The truth, she wrote something inappropriate in fb, maki-makian kepada seseorang yang menyebarkan cerita tentang status perkahwinan kepada orang ramai.

Saya x faham.
Bukan dia sendiri ke yang cerita kat all n sundry for the past 3,4 years?
 Change of heart barangkali.

Serius saya tak faham.
Saya cuma tak suka dia bertikam lidah hal2 macam ni.
"Kita ni dah tua", saya ingatkan dia banyak kali.

Dulu dia nampak redha dengan apapun kesudahan hidup, sekarang sudah lain pula.

Entahla..
Saya harap dia akan positif macam kawan yang lagi seorang tu.

Semoga jodoh barunya nanti pun dengan lelaki yang kaya raya.
Sudah bertahun2 dia hidup susah.




No comments: