Monday, August 18, 2014

Bersedekah itu Megah?

Entri ini untuk diri sendiri.
Tiba-tiba saya rasa sungguh kurang senang.

This particular person had been planning to organise a small scale party, like... forever. Basically I agreed.

He mentioned it again, to other member, he agreed too.

Again, the topic arise once more recently. We discussed again. It seems that we will have potluck.

It just that bila dia mula mengusik seorang rakan, saya tak suka.
Rakan itu adalah seorang yang tak pernah lokek mengeluarkan duit untuk tujuan bersedekah. Saya tau, walaupun dia sorokkan, sebab saya memang bercita2 nak jadi reporter.

Saya tak tau, kalau rakan saya berkecil hati atau tidak.
If I were him, saya akan berkecil hati.
Sedekah mestilah ikhlas.
Tapi kalau dalam masa yang sama kau merendah2kan orang lain..
Wohooooo
Itu sudah lebeyyyyy..

On second thought..
Ker diorang memang bergurau kejam macam tu?

Heh?


No comments: