Monday, August 25, 2014

dont let them bully you sayang!

Pada dasarnya ingatan saya bukanlah tip top sangat. Ada benda yang saya ingat2 lupa (macam previous entry) dan ada juga benda yang saya lupakan.

Like 2 months ago, I spent my waking hours worrying n dreading the lemons thrown to me. (Puitis la ni konon).
Tidur pun tak berapa lena n muka pun memang serabai.
Again I wrote about it here.

I talked to my mom n my sisters, seek advise from my roomate n clarify few things from my senior. My mom n sis diam x cakap apa pun, but I m sure, my mom bangun tengah malam buat solat hajat.
My roomate gave few numbers who I could contact if I need help.
The senior is full of positivity.

Lepas tu saya pun lupa.
Saya lupa saya pernah stress tahap gaban.

Until d need arise.
"Report to me if anyone failed to give fully cooperation", remind d senior.

Am I that bad? I asked myself.
Seumur hidup tak pernah lagi saya jadi kaki report. Disgusting ok.

I just need few valid info.
I punched a number, d ones given by my roomate.

She was so happy to help.
Despite dia pun bizi.
Dihujung2 dengan rasa bersalah saya minta maaf sebab menganggu hari cutinya. Minta maaf sebab saya memang suka bertanya macam2.

Kakak dihujung talian cakap,
"Of course, you just want to be sure. Yes, you should. Dont let them bully u sayang".

Hehe..
Saya tersengih. Not because of d endearments. Ive been called dear, sayang n darling by them. Hehe..

It just that d word bully was quite funny.

Yang betulnya,
Those people tried, in the beginning.. hhahaha..
Tapi saya sentiasa dikelilingi oleh orang2 yg bersemangat dan sentiasa ada bila saya perlukan teman dan nasihat.

Yang paling best, bila saya terlupa (read: terleka) diorang pulak hang mengingatkan.

Tak sempat pelanduk nak lupakan jerat hahahhah (cubaab berpuitis lagi)




No comments: