Wednesday, August 13, 2014

integrity is difficult ai tell u



especially when...

Hari ini saya tahu dan sedar saya buat salah.
Seseorang menegur, tapi seperti biasa, teguran itu bukan sampai ke telinga saya.
Dia menegur secara general, mungkin juga ada orang lain melakukan kesalahan yang sebijik dot  macam saya, jadi si penegur itu hanya bercakap kepada seorang saja.

Kami berkumpul, berbincang.
Saya beritahu memang saya bersalah  tapi.....

Nampak sangat saya tak mau mengaku bersalah. Siapa bertapi-tapi lagikkk.
Sipenyampai berita pun begitu juga.
Dia menyalahkan sipenegur itu yang terlalu poyo.
Ayat dia lain lah..

Namun begitu selepas berfikir 18kali, saya pusingkan filem itu dalam minda dari sudut manapun, saya tak nampak di mana kewajarannya saya berada di dalam pilem itu. 
Sadly to say, I shouldn't be there in the first place.

Dengan rendah hati, saya berjumpa si penegur dan meminta maaf.
"My fault, ttakder konar-konar dah" saya beritahu dia.
Mukanya serius saja. Kalau saya ni kambeng,  dah lama dia tendang masuk reban.

On second thought,
maybe mengkuarantin kami  di dalam reban  for a while is actually a wise move.

I do not know about u peeps.
To uphold integrity, in time like this is very very 

ermmmm






















almost impossible:(



No comments: