Monday, August 11, 2014

Kalaulah saya ada nombor talipon Usop Haslam...

Kalau ini kali pertama mungkin saya boleh pejam mata dan bersangka baik.
Kalau dia tidak berbisik-bisik dan bermuka-muka mungkin juga saya mengandaikan saya yang terlupa.

It wasn't the first time, and the pretentious smiles just never fade.
Please do not be so naive. 
I can read body language quite well, oh come on...
All the whispering behind my back, 
Goshh... you must be some kind of stupid if you think I never aware of it.

Bila diberitahu tahu tentang sesuatu, saya pun bertanya siapa yang akan memikul tanggungjawab.
"Jangan risau, DIA kata DIA memang dah ada semuanya dah sudah buat pun", si pemberi mesej memberitahu dengan senang hati.
Saya tidak senang hati, sebab ini bukan kali pertama DIA berlakon sesuci embun pagi.

Malas saya mencampuri urusannya.

10 minit kemudian DIA datang. Bertanya jika saya boleh membantunya.
Great!!!! the test would start in 4 hours!.

"Kesian U, biarlah I yang photostat," DIA sambung. Wahhhh... lindungan kaabah sungguh!.

Seriously?
Setakat nak photostat, anak saudara saya Izlan yang umur 8 tahun tu boleh buat.

"Alaaa... sorilah.. kesiannya... biar I yang buat... beritahu je apa nak buat", dia tambah, saya tak pasti dia ni ada akal ke atau tidak.
Kalau kau terer  sangat, kau buat sendiri, jangan suruh orang lain. Kalau kau memang ada hati perut, kau tak minta tolong orang at d eleventh hour.  Kalau kau ada otak, awal-awal lagi kau tak payah berlakon macam kaulah yang paling baik hati, rajin, paling suci, paling... errrrr paling paling lah...

Ada beza antara capable n willing la wehhhh...

Kalau kau memang incapable of doing something,  tolong la jangan berlakon macam kau paling tterer n rajin di abad ini. Tolong jangan lebih sudu dari kuah, tapi sudahnya kau suruh orang lain yang  doing the dirty work.

Kau nak apa sebenarnya?
Pangkat?
Harta?
Nama?


Ambillah semua.
Tapau habis pun tak apa.
Tapi tolonglah berhenti berlakon.
Ke kau nak I promote u kat Usop Haslam?

Heh?






No comments: