Tuesday, August 19, 2014

ko mintak sangat kan...

"Cuba ko teka siapa yang beria sangat tengok Indeks Pencemaran Udara?", Baby tanya, I have no idea. In fact I did not aware of any peculiarities in the air at that time.

It turned out, Izlan monitored d IPU closely. I thought he would be a young environmentalist in the making, boy, I was wrong!

Dia cuma nak sekolah ditutup je bila paras udara semakin teruk.
Luckily, hujan dah mulai turun, jerebu pun hilang.

Allah makbulkan juga doa Izlan. Dia dapat cuti seminggu sebab kena chicken pox. It was quite bad sampai anak orang depan pun berjangkit sama. Resulted, open house kat rumah pun terpaksa dibatalkan.
Ko nak sangat cutikan ... 

Last Sunday, her sis, Nadia terpijak botol kaca. Luka kakinya, darah menitik2. Dapat MC seminggu juga. Great! Hari Isnin dia ada ujian lisan. Gigih emaknya pergi ke sekolah nak rearrange schedule. Hari ini slot Nadia pukul 8 pagi. Maknya hantar dan bawa dia pulang selepas habis Ujian Lisan.
Ko nak sangat cuti kan.....

Sebentar tadi Nik menulis dia whatsapp keluarga, anak lelakinya Izudin pula kemalangan kecil. Dapat mc 2 hari.
Cukupla tu Zudin..

Somehow I could feel that, budak2 ni kemain eksaited berdoa nak cuti.
Padahal seksa kot kakak saya ( read: mak diorang) risau.




No comments: