Sunday, August 31, 2014

merdeka dari gossip



Dah 57 tahun kita Merdeka.
Normally I took my anak2 sedara to Merdeka Parade @Dataran Merdeka.

Tapi last year saya tak mau pergi sebab ustaz pesan jauhi tempat orang ramai.
Maklumlah masa tu saya dah fefeling akan fly ke Mekah selama 40 hari.
Kesian anak2 sedara Mak Andak ye...

This time around, Saffa came back with a friend. Tak berani saya nak bawa anak orang g tempat yang sibuk tu.

Anjang n family went back to Pahang.
Habis la peluang nak bawa Ilman, Nisa, Alia atau Dib. Naufal kecik sangat..

Zati dah jauh kat Kedah. 
Nadia n Zudin r down with chicken pox.
Ecah n Izlan, je yang sihat.. 
Tak boleh juga, nanti abang dan kakaknya stress rindukan adik.

Automatically I watched d parade kat tv je la..
Sambil memasak. Eh?

I received a message from a close friend, semoga merdeka dari hantu.
It makes me smile.
Obviously dia tau saya penakut nak mamp** lately.

If I could have my way, saya harap saya akan merdeka dari gossip. 
For years saya memang la yang terakhir tau apa2 pun gossip, which suited me best.
So that I could see people without prejudice.

Apparently,  now there r 2 heated gossips circling around. 
Everyone knows n I feel bad because I m one of them.

It must b sad being them. Knowing that people who seemed close to them all this while r the ones who spill the beans.
It must be awful to walk around, fully aware that people r talking behind their back.
It must be horrible, having to endure rejection n humiliation publicly.

Walaupun saya selalu tulis no one read my blog, but I know YOU DID.
How d I know?
Because we r friends maaaa..
Chemistry, maybe hahaha

No matter what happen, no matter how many times you badmouthed me hahhaha
(yes.. I KNOW that too, tq), 
I still think that it is unwise for anyone ( especially close friends) to spread d gossip.

Albeit it is true r not.


Kalau Allah nak terbalikkan hati kita sekejap saja pun... 
Apa yang konpiden sangat sebarkan hal orang?

Sempena Hari Merdeka ini, saya dengan rendah hati berharap kita semua akan Merdeka dari Gossip.
☆♥

Sebab haiwan kegemaran saya ialah goose, jadi saya share kan quotes kiriman kawan yang seorang ini
 ( YOU know who u r !!)

Peace Yow!





No comments: