Monday, August 18, 2014

Open table katanya...

Honestly all babysiters r d same.
Berhabis untuk d kids mereka memang redha pun..

But they r some who could not afford it, kot dah anak kat rumah ada 8,9 orang, mana ke nak dikorek duit lagi nak berinfak.
There some who r giving, tapi tak lupa pula pulak nak mengungkit dan cerita pada boss dengan harapan tahun depan dapat APC.
Hopefully I wont be in this group. Nauzubillah...

Worst, ada pulak yang tumpang nama, orang lain yg keluar duit, tapi dia pulak yang tersengih2 depan kamera, bila dipuji, hidung kembang semangkuk. langsung tak acknowledged sumbangan orang lain. Of course dia dapat APC dan cakap, "rezeki Allah bagi...".

Ohhh.. dia tau pulak Allah tu ada eh...

Whatever it is, none of my business.
It just that, when today we learnt that three of us will get extra money, tetiba dia bernafsu pula nak tumpang sekaki. It was based on our INDIVIDUAL SCORE, not much. But still..

Geli geleman tekak ku ini bila dengan manis dan bersari madu dia cakap, "kena open table ni...".

"Masa awak dapat APC ada buat open table tak?", saya tanya.
Dia jawab tapi sangat tak convincing.

I hope I've silenced d pengemis for once n all.
Where were them when I need donors for my programmessssssss?
Yes.. Please note the plural form.

Prfttttttttttttttt.

P/s one of my friends dah sejak azali sponsor jamuan makan for us sebab dia in-charge of a certain programme. Can u imagine, sponsor makan utk 50-70 orang 2,3 kali setahun since... errr forever.. kot dia ni yg minta open table, logik jugak, tapi  x pernah. dia x pernah pun berbunyi... i bet half of us yg membesar dengan sponsoran beliyau, dont even know her contribution.

Errr.., dia tak dapat APC pun..



No comments: