Tuesday, August 26, 2014

wajahmu di mana-mana

My sis, Nik pesan jangan tengok cerita seram. I couldnt agree more.
Tapi bila berkumpul dengan anak sedara, kitaorang suka buka thread cerita hantu.
Ok juga, bila ramai saya tak takut sangat, by the time I go back to 12A, saya dah tak berapa ingat.

Told u ingatan saya bukanlah bagus sangat.

It just satu hari saya duduk menyempit di tepi the other friend. I told him about a movie I watched few day before kat tv.
Dan2 dia buka thread pasal rumah kosong.

Perghhh...
Ironically at that time  saya memang jarang balik ke 12A.

The next time saya balik.., u bet.. I was jumpy.
Duh!
Normally kalau saya takut, saya cuma ambil wuduk dan start mengaji.
Tapi at that time, jantung saya berdegup kencang. So I called my mom, and after Maghrib I wEnt back.

It was drizzling, jalan pun gelap n sunyi. Mak aihhhhh soram sojuk den tau..
Mak tanya pun saya tak mau jawab.

Geram betul saya dengan the other friend.

Gilalah kalau saya biarkan ketakutan menguasai diri saya.
Therefore, I muster my courage n asyik balik 12A je lately.
Saya mesti kuat, saya cakap pada diri saya banyak kali.
Dari saat saya pusingkan tombol pintu sampaila sewaktu saya rebahkan kepala ke bantal.

Di saat itu, bila saya pusing kiri nampak the other friend, pusing kanan, wajahnya juga melintas depan mata. Saya tutup muka pun, bayangan the other friend menari2.
Skeri okeh...

Setiap kali teringat mesti terdetik, "ci**beng betul dia ni. Seram giler".

Tolong la jangan cerita lagi..


No comments: