Wednesday, September 10, 2014

Acho n Arif

Dah seminggu rak tu elok je ada dalam kotak.
Hari tu Yus balik, dia sempat pasangkan satu je.

Rak kat 12A memang saya yang gerodek sensorang (dengan linangan airmata kekdahnya). Tapi saya buat sangat lambat n tak kemas pulak tu.
Saya beritahu Acho suruh pasangkan, dia kata ok.

OK la sangat....

Semalam sebelum Maghrib saya punggah semua baju Arif n Acho dalam 2 bakul besar.
Lemari yang nyawa2 ikan tu saya tolak keluar.
Lepas tu azan. Jadi sampai tepi pintu je. Dah malam saya tak mau keluar rumah.

While waiting for Isya I mopped d floor. 
Saya x suka mop lantai.


I promised my bros, saya akan susun semula baju diorang ASAP.
Tapi.... malasla..

Terus saya tidur.
Rasanya terdengar orang bertukang, tapi mungkin mainan setan..

Woke up in the morning greeted by 2 big bundles, was not my idea of fun.
Saya x suka kain baju tak berlipat.
Serabut!

Jeng...jeng....
I wasnt d only one I guess.
Apparently my bros berusaha pasang rak tu malam2 buta..

So,
Once I came back from work, gigih saya melipat dan susun kain baju bros.
Dulu2 baju diorang dalam bilik masing2.
Tapi sebab menyepah sangat, saya centralised kan letak kat bilik saya.
Afterall I rarely at home.

Macamlah saya pengemas sangat...

Anyway,
Ada 2 perkara dalam insiden ni yang worth mentioned:

1. Saya x payah bukak mulut pun, both Arif n Acho terus angkat lemari lama keluar.
2. Tengah2 malam diorang sanggup pasangkan rak tu,, perghh x pernah terjadi..


Sekian.





No comments: