Wednesday, September 03, 2014

Muffin!

Kot ada yang gugel cari resepi Muffin, sorry yang.. I dont have any yang sesuai nak dimasukkan dalam buku resepi gerenti jadi.

Muffin yang saya buat memang ala2 baling kedinding pun tak pecah, unless kot saya beli tepung premix .. tu lain citer..

I really had an awful day since yesterday. Saya risau dateline, but at d same time kalau saya push orang, it might lead to something horrible.
I always believe d less I talk, d better.

Kak Ina n Jenny came. Gigih saya entertained, bake fruitcake n bought nasi lemak for them. I know both of them hantu nescafe, so saya pun bancuh nescafe gold. Premix of course!.

Their meeting with Mr Hamid, Ustaz n Tn Haji went well.
Thanx to them.

Saya cuci cawan, kemas2 and rasa risau datang semula.
It is d dateline which drives me crazy.
And I dont have d heart to push my subordinates since

A. Diorang semua lebih tua dari saya
B. Diorang semua lebih terer dari saya

Makcik stress.
Especially when I got a complain message.
I literally ran to grab the phone and called certain number.
Glad they confirmed masalah telah diperbaiki.
Makcik stress.

Saya duduk lama di bilik solat. Berfikir yang bukan2.

Termenung di meja yang total mess. Berfikir lagi.
Akhirnya pada pukul 5.15 petang saya angkat beg.

Wahh...
Hilang segala stress bila saya nampak muffin berserta nota di driver's seat.



Saya tersengih sampai ke telinga.
Berhenti sekejap di pondok jaga. Kakak Guard sedang termenung. Jadi saya kasi dia satu. Harap dia tak termenung lagi.

Once I reach home, I saw Kila, jiran depan.
Masa kecik dia belajar ngaji ngan mak saya, perghhhh asyik kena marah je..?
Dia tak mau bukak mulut. Till now, at 16, she is far too quiet compared to her peer.
Saya suruh dia ambik dua.
Dia senyum manis.

Every one loves muffin.
Especially yang Kak Ani buat.
Dia suka buat muffin pelbagai perisa.
Cantik je naik muffin tu pun.

Hilang sekejap stress saya hari ni:)



No comments: