Thursday, September 18, 2014

of table manners n holier-than-thou attitude

Rasanya dari kecik mak kita dah ajar pasal makan.
Kalau sedap, makan.
Tak sedap, diam.

When it comes to halal n haram.
Yang halal makan.
Yang haram jangan.

When it comes to was2.
Jangan makan.

But some people memang dah pegang tiket VIP masuk syurga ke apa.
Bila dia was2, dia said it out loud.
Fine!

Tapi depan makanan kot.
N without proof either.
I might understand kot dia tunjukkan list of ingredients kat paket tu ke hapa, t kot ko g kat restaurant.
Come on man...

For me that is very insensitive n lack of manners.
Tak kisah la ko belajar tinggi mana pun, harta ko bertingkek2, tolongla belajar berbudi bahasa sikit.

Dalam Islam tak ajar ke pasal hormat perasaan n pendapat orang lain?
Bajet islamik....

Seriously, I have no respect to people who commented non stop about whether d food is halal r not. Who r u to decide? Especially when d tour agency is a good 100% muslim owned.

Show some respect please.

The thing is... lepas these ppl diskas2 tu, terus saya jd was2, which means that saya x boleh nak mkn dah, according to our beliefs . Whereas this ppl, elok je mkn bertambah..

Now..
Ohh islamik sgt di situ...

No comments: