Wednesday, September 17, 2014

Oxford St.

Oh wowwww!
Kat Malaysia takde tergamak saya masuk Debenham n Dorothy Perkin semua tu.
Not even Hard Rock.

Tetiba mampu je shopping semua benda yang selama ni rasa rip off tu.
(Poyoooo je ..padahal duit ada  se pound dua je)

Untuk rujukan pada masa akan datang ( if any) so here's d list yang mampu dibeli.
 2 helai t shirt berkolar untuk my bros, Acho n Yus yg rege £9.90 each n a teal sweater for me £15. Tu rege lepas 50% diskaun. Takde sale saya x mo beli.

 2 t shirt for Baby n Joe from Hard Rock, I bought Joe's, Uda paid for Baby's. Sehelai £21.45 gitu kot.. U do d maths
Kalau beli barang more tha £30 in a single recept, u r entitled for VAT.Nanti saya cerita lenkali.
Yang ni nak tunjuk fridge magnet. £1.50 each. Ingatkan dah murah dah. 
Later that day, lepas dinner saya saja jr masuk satu store. Dia jual £1.99 each.
Gilerr kot convert ke ringgit perghhhh...

I was about to cross d street when d SA datang kejar n cakap ambik la apa yg saya nak dia kira £1 each.

Well... 
1. Saya tak tawar pun. Saya tengok n cuit2. Muka sedihhssss.
2. I talked to d next store owner asking for ringgit rate
3. Saya fikir muka pathetic saya ni mmg buat orang kesian sangat.
4. My bet d SA is Malaysian, jarangla peniaga nak kesian sangat n I was d only one yg dioffer d price.

Oh well.. d keyrings r for nieces n nephews. Mungkin doa mereka supaya mak andak belikan sesuatu for them makbul. Heh?

2 pairs of shoes £6 each r for Izzati. Ni beli kat Primark. Kot dia x muat x la saya ralat sangat.
Ni sebab dia xder saiz kat Malaysia.
There r few more steals.
Tak sempat pulak nak snap pictures.

Saya tak exposed gambo tshirts sebab I m sure my sibling wont like it.

Off to Bicester Village now!
Bye♡

No comments: