Monday, September 22, 2014

Paris-KL/Naomi&Abbakar

Supposedly my seat sebelah Uda, tapi tourist guide buat arrangement lain n I sat next to a mat saleh couple. Saya doa janganla diorang 'minum'. Tu je..
Yang lain saya tak kisah.

The petite white lady was wearing a white 3/4 sleeve tshirt with 3/4 dark pant. A white Micheal Kors tote bag on her lap tu memang saya tertoleh 2,3 kali. She sat near d window.

The man is black n wearing black tracksuits with orangish stripes. Was it pinkish?
Saya x ingat sangat. He is slim n lanky, saya fikir kot takat pingat emas kat suma acara 1500m dah sah2 dia boleh menang.

After a while they r not couple, more to manager n ..... tak taula. He said he will take part in boxing. He dont speak English, jadi saya agak2 je..

Bila katebang take off, dengar mamat ni mengucap. Heh?
Minah sebelah tu cakap potpetpot in French. Saya x faham.

Kebetulan tv tu faulty. We called d stewardess n dia cakap be patient coz d technician tengah fixed it.
Orang sebelah tu kasi signal, asking me what d stewardess said.

"Pe-tien-te", perghhh norizan adnan cam terer je cakap French.
Both of them looking at me, with mouth open wide.

Saya ulang 2,3 kali, still mulut diorang nganga.. Nyampah kan...
So I wrote it down - patiente. I m sure it is correct coz I read it many times masa nak guna free wifi kat airport.

They read d note, and laughed simultenously.

"NO...it is /pa-shion-te/" minah tu cakap.. hahaha.. laa jauh bebeno..
She wrote a few expressions more. I guessed it was so much fun.

Next d food arrive. Snack je pun. Lapar kot. Tapi mamat sebelah tu awal2 tanya.
"Halal?".
Pramugara tu a Chinese name Wan Wai Mun cenggitu kot. Cuak je saya tengok bila dia jawab, "of course Halal. This is Malaysian Airlines".

Eh jap.. muslim rupanya mamat ni..
A better muslim than me.
Sebabnya bila screen tu dah boleh function, dia terus bukak surah al baqarah n mengaji sampai tertidur.
Norizan Adnan buka movie dari satu ke satu..

We didnt talk much, too scared to reveal our identity to strangers, I guess.
Once bila lenguh duduk, saya berbual dengan minah tu kat tepi toilet, mostly about Paris.
She spoke very little of English. Dah tu my French memang kelaut.. makanya lebih banyak ketawa dari bercakap la..

On our way out at 6.40a.m , these two simply greeted d air hostess "sama-sama".
Hahaha guessed it was my time to teach them simple Malay expressions.

Tapi yang tak menahan tu bila one of d stewardess cakap, "amboiii selamba je dia ambik blanket kita ye".
Eh... saya tak ambik..

Ohhhhh hnahahahahah
Sakit perut saya ketawa bila tengok minah tu lilit blanket MAS kaler purple kat leher.
Dia terlupa la tu

I told her about it n d man punyala mengusik terusla minah ni malas nak patah balik n pulangkan. Hahahahahha.
The quarrel. Hahahha in French, but it was real funny.

Before bid gudbye they asked my name. Baru la tau nama dia Naomi.

"As in Naomi Campbel", saya ngusik, Naomi angguk2 suka tapi mamat tu gelengkan kepala dengan dramatiknya cakap, "No. Not Naomi Campbel" hahhahahah

She told me his name is AbBaker.
Saya tak tau itu ke spelling nye apa.

Kalau jumpa lagi pun saya takkan ingat muka diorang.
Tapi kenangan belajar French dari diorang memang outtadisworld.

Hahhahahah

No comments: