Monday, September 29, 2014

siapa Farah?

As usual, once home I told Uda what had happened. Instead of rasa sedih nak nangis berguling, she said it was intriguing.
Indeed it was.
On 2nd tot. It was childish too.
On my part, easily forgotten. Not worth my while!

Abaikan..
By d way, in St Denis, a hijabi lady asyik memparkan senyuman je. After second helping of yummy croissants n hot choc, I approached her.

She is from Algeria n travelling with her 2 young daughters. They spoke little English sebab bahasa utama depa French, ok?
French saya memang kelaut dalam...
We exchanged fb id n walla..
Persahabatan berterusan gitu.

Anak2nya tu pun add saya jugak. Nak pulak depa ni add makcik2.
Saya check fb diorang, semua french, langsung saya x reti mencelah.

One day I chatted with one of d daughters. Nama kat id Farah Mxxx.

Saya pun apa lagi, Farah itu  Farah ini la kan.
Dia pun layan kan je...

She is a final year medic student in her country.
Ada la lagi hal2 lain kitaorang cerita, building trust gitu kot kekdahnya.

Pas tu, sebagai melayu sejati saya pun cakap "Farah, nanti kim salam kat mak korang tau". Itu versi alihbahasa.

"InsyaAllah, tapi nama kita bukan Farrah la mokcik, nama sebenar kita Selma", dia jawab.

"Lerrrrr.... habis tu Farah M tu sapa", makcik konpius.

"Tu nama samaran je" jawab Selma.

Kot kat Mesia d kids guna nama samaran nama artis Kpop (Steve Maxx), nama panggilan kat umah (Angah Cun), nama gelaran kat sekolah (Tipah Cun ) atau nama jiwang karat (Ombak menghempas pantai). Sebab rakan fb ialah 90% d kids, guna nama apapun saya tau.

Ini nama macam betul... konpiused iolss.

P/s yang berhuruf biru versi alihbahasa. Harap maklum.

No comments: