Sunday, September 21, 2014

Tuor Eiffel

Abaikan entri penuh emosi semalam
 Tadi pagi saya bangun pukul 3 a.m local time. Mood pun ok.

Now is 6.30a.m. Lagi 6 hours saya akan naik katebang balik Malaysia yeayyyyy
Perut macam lapar tapi tak per.. lets talk about City of Love


Korang ingat tak frasa DM yang kita belajar tatabahasa kat sekolah dulu. Saya x ingat sangat. Bab tatabahasa saya memang schukkks

Cuma nak cakap kita sama macam Bahasa Peranchis. In English it is Eiffel Tower. BM is Menara Eiffel, French pun sama Tuor Eiffel. Make short, senang kot ...

Bila g sini, wajib la Menara Eiffel ni. Korang boleh gugel pasal menara ni. 
Kot korang datang sini

1. Nak beli souvenier, beli kat lelaki African tu. Cheaper compared to d stall. Keluarkan duit kecik.
2. Kot ada orang minta sign apa2, jgn layan. That s their way of getting easy money.
3. Que nak naik menara sangat panjang. Tapi berbaloi. Kat atas ada gift shops n brasseries. Enjoice. Kat bawah pun ada

4.Beware of pickpockets.
5.Elevator sampai level 2. Kot x gayat boleh naik tangga sampai atas. Saya gayat.
6.Kat sini ada tour bus kot nak.
7. Ice creamnye nampak lazat n menyelerakan, saya tengok rilek je makcik2 bertudung ni beli. Saya x berani sebab nama lain bagi ice-cream ialah Gelato. Bunyi macam gelatin. Saya x konfiden

Gambar2 lain nantila..

No comments: