Saturday, October 18, 2014

Korang beli apa kat Ikea?

Nak beli perabot memang tidaklah, unless it could fit my kete-cap-ayam.
Initially I just want to buy this,

Harganya cuma RM19.90. This is for periuk belanga Tfal yang belum saya miliki. Heh?

I do need some hangers too. Hanger yang saya ada sekarang ni dah 10thn usianya.  Senang nak sidai kain kat belakang umah. RM4.90 for 8pcs is a real steal. So beli 2 sets.

Bathroom doormat kat 12A pun sangat sedih rupanya. Wajib sangat diganti. Ada banyak yang cantik2 di Ikea, tapi saya pilih yang ini sebab harganya RM4.90 je. Kena beli 2 sebab bilik air tu ada adjoining door ke bilik baju. Jimat!

Ni throw-cum-blanket. Kenkadang Saffa g singgah rumah sedara dia jadi senang kalau tidur. For RM8.90, kot tertinggal pun x ralat sangat.

Kalas set ni ada set cutlery, plates, bowl n glasses. Satu set Rm5.50. 
Yang ni sangat sesuai untuk reward d kids yang buat kerja berkumpulan dengan baik. Automatically budak yg buas pun jadi baik, sebab kot kalah geng dia marah. 
They love d colourful Kalas walaupun saya dah beritahu banyak kali, harganya murah je. Kalau mahal tice dia x mampu.

RM2.90 each. I hope d kids would love it. 
I have been toying d ideas of organised a learning camp for them. Before first semester break lagi saya dah tanya how much peruntukan I will get. Tapi jawapannya macam khinzir
Few days later, he hinted to somebody who later told me without knowing what transpired that, "janganlah rajin sangat".
Hahaha.. u must b some kind of first class actor, man.
I will still do whatever I could to make d kids interested in learning.
Rugi sikit tak apalah, kalau saya g jumpa dia n tanya lagi sekali, duit konfem x dapat, caci nista di belakang juga sudahnya. 
Yang pasti nanti dia kata saya tak mau berbincang. Hahaha.. kot berbincang tapi takder solution, hanya cadangan blablablabla.
Takat cadangan buat itu buat ini, baik saya gugel je. 
All I need is HELP. 
If u cannot offer that, then bagila Izlan anak sedara saya yang umur 8 tahun tu hold ur position. He has more cadangan than u. 
(Yess... I m so sick of ur lindungan kaabah attitude man.Just cut d crap ok)

For RM8.90 ada 30 pcs. Value for money. Boleh share tu.

Ikea plastic bag small RM1. 20 n medium RM1.50. Jimat sebab boleh letak dalam kereta n tahan lasak. 

That is d receipt. Sebanyak2 barang yang dibeli, baru banyak tu je bayarannya.
Memang jimat.


Sekian.

No comments: