Sunday, November 30, 2014

Holiday updates




1. Went shopping @Ikea n Daiso, again?
Dunno what we bought, but suddenly the bill was hundreds. Like, seriously?
Few knick knacks we could live without, tapi beli juga sebab...
NAFSU,!

2. Settled bill in Slim River, suddenly Nadiah noticed shocking advertisement. Billion Tg Malim was doing closing sale. Gigih we went there. People flocked d supermarket happily. I found d price was no really tempting, except for the stationery items.
We spent hundreds also, which I really not understand, again?

3. On Thursday I had another hospital appointment. It was not good #sigh#.
Anyway, spending time with mom n Adik  was really splendid. We had lunch n did grocery together. FUN!

4. On Friday, another dateline had to be met. Drove to Tapah n after that we plan to go up to Cameron Highlands. Halfway, Aisyah said she was feeling dizzy. Me too.
So we turned back n had lunch at A&W in Tapah R&R. I veri love d curly fries.
Eating curly fries always brought back memories during my uni years. #sigh#

5. Mom n Uda fly to Trengganu with Baby.
Diorang kaya, saya tak....
Orang mesken had to take care of her brothers.
So we went back to #18 yesterday. The house was empty. Joe n Arif came back around 7.30p.m. We watched tele together. Arif bought burgers for dinner.
Laaaa saya ingat diorang tak nak dinner so I didnt cook.

The truth is, I gained few kilos in a week, n harusla saya tak berapa selera nak makan.


I guessed that is my updates.
happy holiday every one!

Enjoy the sale
season!

Friday, November 21, 2014

Control Damage Measure

It works!
Not going to write any tips here.

The thing was, I kind of forgot to hand in a certain important until a friend called.
Seriously, I felt bad despite she genuinely said it is okay.
I had a hunch it was not smooth sailing. Wasn't around much lately, that's why.
I kept wondering what it was.
Skeri!

Fid welcomed me with the bad news, first thing in d morning today.
whatdahelleberi!, I almost choked to death.
Another friend of hers, asked me kindly if I could do something to rectify the matter.

I am not sure rectify is d right option when from the start d rules n regulation was not followed, certain rules was breached.
 I tendered complain letter last month after my verbal complain was not entertained.

Bab2 macam ni saya memang tak berapa nak bertoleransi.
Surat komplen pun tak berjawab. Keless!!

When d issue surfaced, saya tak nampak apa perlunya saya menyusahkan diri unless there is a black n white directive asking me to do so n so.

"Awak pun jangan  nak pening kepala", I told her sambil ketawa.

Later that day, saya nampak mereka were deep in discussion.
Bukan Fid dan kawannya. It was a case-closed for us.

Orang lain.
Yang gigih berlakon lindungan kaabah.
Yang lempar batu sembunyi tangan.
Yang tawaf keliling mengadu domba non-stop.
Yang buat muka, aku-mangsa-tapi-aku-redha

Wont surprise me if the two of them pukul canang they r victimized bla bla bla..
Again?


Go ahead bro(s)
please bear in mind, what goes around comes around.

Enjoice!




Thursday, November 20, 2014

seburuk2 orang yang membawak mulut..

Buruk lagi orang yang mendengar tanpa usul periksa..

Hahhahha..
Saya baca ayat ni kat fesbuk one of my ex-C.
I really like it.

Teringat pulak, bila a lady, a newcomer start nak buka thread masa lunch.
Initially I was all alone, because my best bud (BB) was so tight with her task.
Sebab nak bergossip saya tak tulis nama la..

Then this lady came, followed by BB.
We had brekki leftover, some nasi lemak n kuehs.

"Perasan tak tadi, XXX cuba nak overshadow YYY", she started. Nampak macam serius je.

 Saya jeling BB, her forehead creased.
Mine too.
This is my 3rd year with this team, no one talk ill of anyone.

Afterall all of us were there when d incident occured. Nothing scandalous.
Unless ko memang semulajadi suka create an issue on d piece of tissue.

We had a gud laugh tho. We talked fondly how XXX mmg selalu blur, n bila teringat something dia x pandang kiri kanan n terus menonong ke depan.
Very her!
Tapi yang sikap nak overshadow, memang tak pernah. Berkali2 we stressed on that.
She has a good heart, that is for sure.

Orang yang buka thread tu diam n nampak setuju.
Especially when towards d end of d day, all of us pat on everyone shoulder n start lending a helping hand, quietly.
Cakap pun bisik2 as not to give any pressure to others who r under serious stress to meet d dateline.

That was how we work for d past 2 years.
We r friends' first.
We worked hard, n laughed a lot.

Honestly, I dont think that lady yang beria sangat nak bergossip.
I guessed it was YYY, another newcomer, yang beria sangat nak mengadu domba.

Might be dia nak biasa hidup macam tu..
Very unfortunate.

Sudah2la tu..

Sunday, November 16, 2014

mulberi dan mentor legend

Musim hujan, pokok mulberi pun gembira berbuah.
tuan tanah pun gembira jugek..

Malam semalam ada bangboombang.
I was never a fan, tapi kat teaser ada Ella.
Saya bergadang tunggu pukul 11 malam.
It was fun, tergamak dia nak berduet ngan Ella. Hahaha

Malam ni ada Mentor Legend Dayang NurFaezah.
sessi uji bakat memang saya suka betul.
gigih!

Saturday, November 15, 2014

Berdoalah

Honestly, saya memang bukanlah jenis setajahsetajah, if you know what I mean. Once a friend told another friend she saw me in the bus the first question she asked was,

"Pakai tudung tak?" 
It was circa 90s, of course la pakai tudung.
"Bertudung? Ookk bukan norizan tu. Mesti silap orang." selamba dia jawab. 

And when I was in uni, I still remembered how embarassing it was when a dear friend jerit, "woittt ko pakai baju kurung? Nak kiamat dah ke ni?".

Both are my good friends who always see me pakai shorts dari siang ke malam. 
I cant blame them though. Bila bab semayang jemaah saya selalu ngelat, tu yang diorang sangsi tu hahaha. Tu belum masuk bab saya menyanyi terpekik2 off key tu. 
Haishhh jahiliah betul.

But still. Ada masa dan ketikanya, saya dengar juga ceramah agama.
Ada masa dan ketikanya ceramah tu betul2 melekat kat hati dan saya rasa nak sangat kongsi dengan orang.

Macam ceramah kat radio Nasionalfm yang saya dengar bulan September hari tu.
Masa dengar tu dah pertengahan, jadi saya tulis yang saya sempat dengar sajalah..

Imam besar (nama, tarikh dan lokasinya saya dah lupa) sangat suka iktikaf di masjid. Dia selalu pakai pakaian yang compang camping. Itulah sifat zuhud dalam hatinya.
Kerana zaman tu bukan ada fesbuk dan twitter jadi walaupun dia femes dan sangat berkuasa tapi ramai yang tidak kenal wajahnya.
Suatu malam dia dihalau dari masjid sebab disangka pengemis. Beliau meminta kebenaran untuk menumpang di kakilima dan dibenarkan.
Malam itu sangat sejuk, seorang pemuda yang nampak pengemis kesejukan, mengajaknya ke rumah. Imam Besar yang disangka pengemis itu menolak, tapi the man insisted, jadi beliau pun menurut.
Pemuda itu sangat miskin. Beliau berhati besar, melayan pengemis itu dengan baik. Imam Besar itu sangat terharu.

Imam: Ada tak apa2 permintaanmu wahai pemuda.
Pemuda: Tiada. Semua yang saya inginkan Allah sudah beri pada saya.
Imam: Tak ada ke permintaan kamu yang Allah belum makbulkan?

Pemuda itu sangat miskin. Mungkin sedikit pemberian wang dapat menggembirakan beliau, begitulah fikiran Imam Besar itu tadi.

Pemuda itu berfikir sejenak dan berkata, 

"Ya ... ada satu permintaan saya yang belum Allah makbulkan"

"Apakah dia wahai anak muda", tanya Imam Besar itu.Feeling excited, knowing he could repay the man's good deeds.

"Saya selalu berdoa semoga Imam Besar yang alim itu datang ke rumah saya, hahah". "Takkanla beliau mahu datang ke rumah buruk seperti ini" pemuda itu menyambung.

"Tahukah kamu siapa aku?" pengemis itu bertanya.

Cerita seterusnya korang dah boleh agak sendiri. Ustaz tu cakap berdoalah.
sebab memang Allah dah berfirman, "Berdoalah nescaya Aku kabulkan".

" Orang dah tau dah ko doa apa"  Baby cakap.
HEH!
Sebelum saya cerita pasal kisah di atas tu kitaorang bercerita pasal gossip Neelofa nak kawin dengan kerabat Kelantan.

" Xxx cakap bukan dengan Sultan Kelantan tapi dengan adiknya", Baby menyampaikan gossip yang harapnya betul lah...

"Perghhhh.... barulah lega hati Andak. Tenang sikit rasanya," saya jawab sambil ketawa mengurut dada.

" Samalah.. masa XXXX tu cakap, orang tengah dinner ngan Kak Yati. Kak Yati pun cakap, "barulah akak ada selera nak makan. Terima kasih XXXX'. X x x punyala kutuk Kak Yati dah habis makan kot masa tu".. hahhaha Baby cerita.

Yelah..
dulu semua fokus pada Raja Nazrin, now pada Sultan Kelantan  yang alim tu pula. Hahhaha
But nope. Bukan itu yang saya doakan siang dan malam..

Hahhahahhaha.
It funny sometimes dari muda sampai ke umhr 27 tahun ( tipu!)
People always had tendency to think that I m someone they thought they know.

Think again. Hahahaha







Friday, November 14, 2014

kerana hati itu milik Allah...

Ini sambungan cerita ini
which upset me so much..

As usual, hanya padaNya sajalah saya meminta.
Sedih jangan cakap,
it saddened me so much seeing gud friends turn their backs.
tetiba sentap, alahai..
I could always bend d rules, make a way to win their approval.
that means I jeopardize my integrity.
which is a no no.

I adamant to adhere to d rules.
take it or leave it.
it was ugly, in d beginning.

Tapi hati itu milik Allah.
some unexplained incidents started pop up.

I wished I could write it here.
untuk kenangan di hari tua. Tapi Ive signed to secrecy.
ermm..

suffice to say,
I sent them few texts, in a way 'helping' them out.
A REAL help.

The epic is today!
I really know bila orang mula berlakon, but as long as it does not violate any rules n regulations I wud love to play along.

In d end we had hugs-and-kisses moment.
even bila dia dah pergi, saya masih ligat memikir..
hebatnya kuasa Allah.

When I woke up this morning,
tak terlintas pun dalam fikiran saya kami akan bertembung, let alone berhugsandkisses bagai.

This is surreal.
Epic!

Saya rasa nak melompat kijang 200m berhalangan.
Cuma acara tu memang xder dalam Sukan Komanwel.

Sekian


Wednesday, November 12, 2014

tiada rahsia antara kita

Macam buku yg terbuka,
Semua pun terang dan jelas.

1. Satu hari saya telefon the other friend, soalannya general, "free x?"
Dia kata x. Jadi saya call Fida. Sejam kemudian dia kirim mesej
"Bangun lewat. Haha".
Besoknya dia tanya, " Hari ni bangun pukul berapa?".
Mana ada saya cakap pasal bangun lewat..
Men!

2. Satu hari, saya duduk memandang kipas. 2 girls came, obviously looking for something important. We talked riddles, of course.
"Budak tu nak apa?". The other friend asked.
"Hal perempuan". Saya jawab, dan kitaorang sembang hal2 yang kelakar. Badan penat, jgn nak stress kan kepala.. 
"Pergila makan.." dia cakap, sebab ada makan free hari tu.
"Tak mau... kita sakit perut," saya jawab..
"Hehhhh.... " dia jawab sambil giggled.
whats so funny? Insensitive. Men!

3. Tak ingat saya macam mana mulanya.. saya sebut sesuatu.
"Takkanlah sampai 2 minggu!" He snapped..
"Wheiiii janganlah kira!" Giler betul saya rasa.
"Mana ada.. " dia jawab, defiant.
Perghhh... tak ngaku pulak...
Men!

4. I talked to bunch of people about a certain issue. I m not sure when someone posed a question. Texted him, he replied with salient points.
d next dat he brought up d topic, lengthy explanation which I really appreciate.
"Kenapa tanya? Mesti ada sesuatu ni.." dia tanya mengusik.
"Mana ada," saya jawab serius 2,3rius. Dia terus korek rahsia.
konon!
Mana ada rahsia dalam hidup norizan adnan.
Lainlah orang tu, yang kita nak pinjam henfon pun x kasi.
Men!

Sekuan.
Sekian. 

Sunday, November 09, 2014

morning@mallory towers


Who is ur fav character?
Mine is Darrel.

I remembered when I was in form 2, my dormmate said her fav was Sally.
Dont tell me u never read any.
Enid Blyton's was our staple diet when we grow up.

I believe all school libraries throughout this nation had her books.
Hundreds of them!


I bought all d books I could find during Big Bad Wolf Sale in 2013.
It is RM6 each.
Some I had given away to d kids, some are still on d red rack.


Since d introduction of PBS, I need some ideas for year end activities.
I found a good one in

Wish me luck!

Acho, Arif n edisi mengosongkan peti ais


D


1. Entri ini tidak mengikut sequence.

2. Minggu lepas saya berkecil hati betul dengan semua orang. Sangat2.

3. I said it loud though. Hahhaaha

4. Jadi satu hari, bila saya terserempak ngan Acho, saya minta dia tengokkan paip 12A yang bocor. Besoknya dia datang bawak plumber, bukan setakat baiki paip, siap dia buat satu lagi tap kat luar. 

5. Dulu tahun 2009, banyak kali Cina plumber singgah offered nak buat satu lagi. RM120 kotttt, saya xder duit sebanyak tu to splurge. 

6. Plumber yang Acho bawa tu mintak seploh hengget je. Termasuk beli kepala paip n ganti paip bocor tu RM14. Minyak keter sebab Acho yang drive, dalam seploh hengget. Terus hilang kecik hati saya..

7. Untuk rekod, Acho cakap tak munasabah langsung tak bagi upah seploh hengget. He gave more, which I really do not mind.

8. Arif came on Saturday. We had nasi beriani gam for lunch. Then strolled kat pasar malam. I bought nasi kerabu n laksa. He opted for kueh n nasi lemak.

9. We stopped at Proton City. Since masa tu azan, agak2la kitaorang terus berjemaah dulu. It was drizzling.

10. Then, we had picnic at d pristine lake. Laksa tu ikannya agak busuk. Sedihhs.

11. On Sunday, I cooked. Grilled lemon chicken, plain rice n tomatoes. 

12. There r so many food in d ice box. Letih!. At night I had vege crackers with cream cheese.



Saturday, November 08, 2014

hujan..



1. A little cumulus cloud weighs about the same as 100 elephants, and a thunderstorm cloud can weigh as much as 200,000 elephants!
2. Each second, approximately 16 million tons of water evaporates from the surface of the Earth. This 16 million tons of water is the same amount in raindrops that falls back to earth each second. Water moves continuously in a balanced cycle based on its volume.
3.  For every minute of every day, 1 billion tons of rain falls on the Earth. Rain plays a key role in the cycle of returning water back to our earth. So it is obvious that we need rain in order for the world to continue functioning. The technical name for rain is precipitation, and this also includes hail and snow.


4. Raindrops can fall at speeds of up 35km/h (around 22mph), but on average travel between 8-10 km/h, depending on wind speed, droplet size and the area it falls over.
5. Raindrops vary in size from 0.02 inches to about .031 inches diameter.
6. Rain starts off as ice or snow crystals at cloud level.
7. Rain drops do not fall in a tear drop shape. They originally fall in the shape of a flat oval.
8. Water generally falls to earth at a low speed, this is because raindrops have a special shape that increases the effects of atmospheric friction and helps the rain come down to earth at a lower velocity. Imagine if we didn’t have friction acting on the falling rain, or that the shape that rain forms was different. Each drop would come crashing down to earth at great speeds and cause a lot of damage.
9. Light rain is classified as being no more then 0.10 inches (2.54mm) of rain an hour. Heavy rain is classified as being more then 0.30 inches (7.61mm) of rain an hour.
10. Rain is recycled water that evaporated from our world’s lakes, rivers, oceans, seas etc. So More we pollute we are changing the chemical composition of the rain water.

Copy pasted from here

Jangan jadi pembuli

Sana sini.
Video jadi viral.

Dulu saya duduk ramai2 satu rumah.
Masa zaman uni.

Sorang kakak tu cakap, kakak dia yang jadi cikgu cakap.
 Budak, badan besar mana pun, akal dia tetap budak.

Kami ketawa.
Lucu!
Masa tu saya ingat saya akan jadi journalist bila graduate.
Tu yang saya ketawa bagai nak rak tu..

Life is full of twist n turn.
Few years later, economic downturn n all,
Tetiba saya cari rezeki kat bidang ni.
Tetiba I was d one berdiri depan budak2 berbagai saiz.
Tetiba saya pulak yang nasihatkan diri sendiri
Budak, besar mana pun akal dia tetap budak.

"Kalau dia buli, beritahu, kita report, buli kesalahan serius, boleh dibuang sekolah",
selalu saya tanya budak2 yang nampak macam diperlekehkan kawan.
"Mana ada buli, ticer pun..." selalu yang ketawa paling kuat tu yang defensif lebih.
"Buli ada banyak kategori. Buat orang down n depressed  tu kategori buli emosi".

"Mana ada buli!!!!" selalu diorang jerit sambil ketawa.
Lagi nak kuatkan points, dia pergi peluk budak yang dia perlekehkan tu..

"Mana ada ticer, memenmain je..", funny, selalunya ini ayat budak yang nampak macam mangsa tu.
 Saya suka tanya 3x, either dia nak report ke tak..
Saya tanya depan2 semua orang.
Dengan muka askar

Senang.
Lepas habis tutup buku.

Budak2 selalunya lepas tu ok balik.
Gurau x ingat.

Pembuli hidup subur sampai ke tua.
Team up dengan geng, defaming n overshadow orang lain.
Take credit for things didnt do pun buli jugak.

Asal orang buat rules,
Asyik komplen, engkar, asyik berbunyikk
Buli jugak namanya

Dah janji nak buat sesuatu, tapi di hari kejadian tak tunjuk muka
Eh buli jugak tu ..
(Ni nasihat untuk diri sendiri)

Sekian

Wednesday, November 05, 2014

5 sebab kenapa korang WAJIB beli Mingguan Wanita

1. Kulit majalah lebih keras dan tahan lasak berbanding dulu. Glossier than ever! 
Wajib beli!


2. RM3.50 je kot.. 179 muka surat semua warna. Value for money ai tell yu!
Wajib !


3. Ce nengok isi kandungannya. Nama je Mingguan Wanita, but anybody can relate to it. Cik Senah, Pak Leman, Abang Bro, Kak Long Wanita UMNO, Encik Ombak Menghempas Pantai, Salju Putih, Lovely Ibu atau walau apapun nama samaran anda, majalah ini memang untuk anda!
Wajib ada!

4
4. Sisipan resepi dalam majalah ni memang epic! Honestly, saya membesar bagai johan dengan booklet resepi ni. When I was teenager not so long ago,  I used to try d recipes from this mag,  n some of them r still my favourites. 
Wajib jadi rujukan seisi keluarga!


5. Ada citer pasal London eh?
 Hm... 
Uhuh..
Err... 
Dont u want to know more?


Jangan lupa dapatkan di pasaran!

Tuesday, November 04, 2014

Raya cuma 2 kali setahun...

Unless kot Raya Cina, Deepavali n Krismess pun lu kira sekali.
Else, janganlah buat perangai berbagai2.

Nanti kot tengah mengadu domba, ngumpat orang itu ini sesuka hati Allah tarik nyawa kita macam mana?
Bila orang avoiding u like a plague, mengadu lagi sana sini, situ sinun.

Kengkonon, lu dah minta maaf, dah suci, tapi orang tu yang jiwa keladak, tak mau maafkan.
Startla quote, sedangkan nabi ampunkan umat..
Masa lu buat perangai berbagai2  tu, lu x ingat pulak pasal akhlak nabi yang terpuji tu? Ke masa tu nabi tak wujud dalam hati lu?

Drama!!

U must b some kind of _ _ _p_d.

Dah buat perangai berbagai2, 
jangan mimpilah nak hugs n kisses, nak ketawa berguling, nak sharing is caring ke hapa bagai.
Face d music k.
Janganlah buat2 lindungan kaabah, playing victims pulak.
Wayang lebih la lu ni...

It was loud n clearla.
Orang buta pun ble nampak drama lu beb...


If mengumpat, mengadu domba, bermuka2, bertanam tebu di tepi bibir will make u happy.
Go ahead.

P/s as usual, saya duduk di garisan dan jadi pemerhati.

mulai hari ini saya akan percaya semua khabar angin.

Sambungan cerita whatsapp yang tersebar tentang perubahan tajuk soalan SPM.
My group of ex uni-mate were discussing whether khabar angin  itu benar atau tidak.
I was in favour, most of them were not.

From my observation, UPSR Leakage Scandal really leaves a great impact on errr... Malaysian?
Merely statement without salient points here.
Takut nak tulis sebenarnya.

This morning we found out, ramalanku benar belaka.
Not that I m proud of it.

Screwed!
Was my first word

Totally screwed!!
Liza@Ganu sambung.

Sekian.


ternanti-nanti

On my way home, I stopped by at #18.
Dah lama saya tak berbual ngan mak saya.

Ngan Acho jugek.

Then I headed back to 12A.
Then d talipon-cap-ayam beeped.

A friend's notification.
Ooook..

Saya singgah kat Mastan n Son bookstore.
Kalau2 majalah yang disebut kawan saya tu dah sampai.

Mamat kedai yang saya tak tau nama tu cakap, esok baru sampai.

"Jangan datang pagi, lori majalah tu
sampai waktu petang, " dia kata.

"Nanti simpankan untuk saya boleh?", saya tanya skema.

"Ada gambar (awak) ke?", dia tanya.

"Bolehla kot..", serious saya blushing.

I remembered this incident
Harap2 dia dah lupa la... heh?

What if my friend yang sent notification tu tersilap?
What if gambar n my story xder pun dalam majalah.

Well..


Monday, November 03, 2014

oh what a day #3

Ini kenangan di hari tua.

For d past weeks, our friends ( ramai tu), had been talking abt songs.
Ada la yg tukang cari n shared kan.

But, there were no songs on weekend.

Saya tulis sampai sini saja.
Cerita sambungannya, simpan dalam hati.

Rahsia kita berdua la sangat.

Sekian

oh what a day #2

Two of our friends r away today.
Resulted I could not spend my time as much as I want on d faded pinkish sofa.

Dah tinggal berdua je, it is really put both of us in awkward position.
So, one of us will leave the room when another is doing their chores.
It is really... troublesome?

On a brighter note,
Since d room is empty most of d time, I could conduct class there.
Yippee!

D kids were having rehearsal for their Year End Play.
They had worked harder than I imagined.

When I sugggested d play, never in my wildest dream they will take it seriously.
Seriously is understatement.
They put heart n soul in it.

*makcikterharu*


oh what a day #1

When I stopped at #18, no one was at home.
Took a greyish skirt which I wished to use tomorrow.

I called Adik, he was around n willing to drop by at 12A.
Maka bersembanglah kitaorang berdua macam dah setahun tak jumpa.
Padahal baru semalam lunch sesama...

When he went back, I started marking exam papers.
I need to be a wee bit lenient, because this batch is only 13.
Cant expect them to come out with a PT3 standard answer.

Speaking about exam, now is SPM.
D new format had been circulating via whatsapp.
I dunno whether shud I believe or not.
Not in d mood nak memanjangkan cerita either.
Just wait n see.


Sunday, November 02, 2014

k-pop royale n fried rice

I m referring to this
Went to Giant n saw that bubbly lady promoting Maggie Royale.
It taste so good!
I like d sweet n sour broth so much.
Too bad I just had my lunch, so I could finish d tiny bowl.
Thanks to d Ah So who took our pic though.

Had cheeseburger@McD with Ariff today.
Saya x pernah boikot McD.
Heh?

For dinner I make fried rice with scramble egg.
Since I do not want to add salt in my dishes, I had it with Jack n Jill potato chips instead.
Some soy sauce of course.

Tara..

The portion is too big.
*sigh*

Saturday, November 01, 2014

Awak pandai masak apa?

Nak luruh jantung saya bila kawan tanya cenggitu.
Saya ingat dia menmain. 
Berkali saya tengok air muka.
Dam*it, u was serious, didn't u.

There r lots I can cook.
I like these cheesy grilled toast.
It just dat, ikut resepi cheesenya melimpah2
Tapi saya malas nak mengotorkan piring (alasan...)
nampakla dry sket toastnyer..
Tapi nescafe 3in1 Lelaki Biasa tu memang terbaik.

And for dinner I had this.
In case gambar tak dapat dikenalpasti,
They r chicken curry, sambal tempe, chillies n plain rice.
I could not make up my mind nak buat  cili kicap or eat it raw.

I guess it wont matter much.
As long as saya tak payah nak bersesak eat out.

So, dearest friend, 
Despite I still do not know what makes you ask,
But u r most welcome to 12A.

I will not starve u to death. Promised!

Haha

ada market ke?

Ini cerita semalam.
Suddenly my lappy could not connect to internet. For a week I had try system restored method, but to no avail.

On Monday I had stressful presentation. Without internet connection, it was not go well. While having tea, d superior reminded me to ask all my teammates to hand in a certain document ASAP.

Masalah negaranya I have to download it before bossing ppl around.
On Tuesday, I had lots of catch up with d kids.
Wednesday, stuck with d event - whole day!
Thursday - I was on medical leave.

Friday was d only day I could see Yan n fixed things.
I was in his tiny and super cold room when someone peeped through d door.

"Check sikit, bilik kena pecah",  said d man in chrome yellow baju melayu suit.

Typical men.
If I were Yan, surely saya dah kelam kabut pergi sana sini.
Yan kept trying to save my old lappy while clicking few buttons on his pc.

"Seriously.. ada market ke benda tu?" I asked Yan. To be frank, since d first broke in (this is d third) d question keep ringing in my head.
"Bodoh!", was simply d answer from Yan.

Few mins later, another man in burgundy baju melayu suit with beautiful samping came by.
"Pergi tengok Yan. Saya dah penat menguruskan dah", he lamented.

Hehehe..
From d first case, a lot of people claimed "saya penat menguruskan", while in my humble opinion, I can name someone else who worked harder, definitely not them.
A matter of opinion I guess:)

Yan, still unmoved. We talked a bit about those stolen things. They were old. Very old. I wonder, what use does it make to d thief. My 5 year old lappy pun dah selalu semput, inikan pula benda tu, which I shouldnt name.

Yan uttered "pencuri bodoh" few times. Which I totally agreed.
I left Yan at 11.10a.m for my next class.

At 12.30noon I picked up d lappy.
Everything is fine, but it is still d old lappy anyway!

Initially I want to go home early.
Saya rasa x berapa sihat, but then when I lied down in d praying room, alone,
Makcik cleaner cakap semalam dia susah hati sebab kena sapu sampah cepat.

All this while I never realised that it was such a hassle for d cleaner when we have to lock up d staffroom before leaving.

 Previously, her routine was to mop d floor d first thing in d morning before we occupied d room. Now that she has to wait for d first staff to open it, no way she could do it with all of us busy doing our chores.

As much as saya rasa nak pengsan semalam, saya tunggu juga makcik tu habis menyapu baru saya balik.
It was 4 p.m, in d pouring rain when I go home.
Tak tau apa yang sedih sangat tapi saya menangis sepanjang jalan,
Mungkin juga sebab saya rasa exhausted sangat.

Saya tunggu bukan sebab saya baik sangat.
Sebab saya tengok, walaupun Yan bizi n ada urgency he still fixed my lappy FOC.

I wished I could b as accommodate as Yan.
I wished makcik cleaner tu x susah hati sangat, knowing ada yang sanggup bertolak ansur.

I wished d thief (whoever u r) tau.
Dalam dunia ni, banyak mana pun ko cari duit, duit akan habis.
Dahla barang yang ko curi tu sangat rendah nilainya.
Menyusahkan orang lagi ada...
Sekali ko buat kerja menyusahkan orang, ko hilang nikmat hidup di dunia.
Ada ke yang lebih penting dalam hidup ni selain perhatian n kasih sayang?

Dalam airmata yang rasa tak mo kering.. saya doa sangat, janganlah anak murid saya jadi pencuri.
Hidup susah macam mana pun tolonglah jangan buat kerja haram ye korang.



Sekian.