Sunday, January 18, 2015

Beyond expectation katanya...

Kredit to a pren yang kirimkan

Tapi d kids tak suka. Susahla nak tengok depan. Tak suka duduk campur laki pompuan yadayada.
Typical Malay school mentaliti.
Asal ada je perubahan, punpangpungpang...
Duk laki pompuan, haram katanya...
Yang duk curi tulang tu halal pulak?

Padahal in reality, coach ktm pompuan tu pun ada lelaki selamba badak je masuk.
In my humble opinion, dis gender segregrated sangat tak bagus.
Tu yang few years back, a friend yang tengah high preg terpaksa hantar d kids for competition sebab another male colleague takder langsung civic-minded bahawa lelaki kena bertanggungjawab melindungi pompuan, walaupun bukan darah daging.
Mak dia lupa nak ajar kot.
Yes.. I wrote it some in this blog.
Yes.. d lady friend, besoknya masuk hospital, sebab exhausted ke hapa.. lupa..
You can check d fact.

Back to d kids,
Each team was given a task. They r free to choose anything.
"Takde  tema2 ke, colour scheme ke hapa, janji korang suka".
Saya ingatkan diorang banyak kali.

"Ticer.. saya tak sempatla nak cari pergi bilik seni tanya pasal warna tu", a girl cakap dengan tak bersalah on FRIDAY.

Saya jawab dengan soalan, tak boleh tulis di sini. Dia berlari ke bilik seni, 5 minit kemudian dia cakap, "ok, settled!"
Saya tak boleh bertoleransi dengan orang yang suka bertangguh dan cari alasan.
Ini kelas mereka, jadi mereka patut menyumbangkan tenaga juga.

Pada hari Sabtu, beginilah ceritanya..






We didn't take many pics, sebab masing2 sibuk memanjat.
The boys did their job very well too. Siap bawak drill n tukul besi.

Niat asal, saya nak bawa sarapan untuk mereka. Tapi mula pukul 7.30pagi, memang sah saya nak jerang air pun tak sempat..



Beskut tin saja..

No comments: