Thursday, February 05, 2015

5.2.15 -Cerita Tiga

Pada 11 Disember dimaklumkan sijil akan diberi.
Sijil apa?
Tak payah cakapla..
Mungkin juga sijil kelas grooming. Hahaha..

Jadi apabila saya bertemu dengan kawan2 senasib(?), saya tanya kalau mereka dah dapat sijil. Kawan saya cakap sudah.

Saya pun melompat bertanya kepada tukang posto.
He said, sijil saya tiada.
Saya sangat percayakan dia. Selalu dia tinggalkan posto bila saya minta bantuan, jadi bila dia kata tiada, hati saya tak ragu.

Ahad lepas senior mengirimkan mesej. Curahan perasan, dia jatuh sakit disebabkan kelas grooming itu.

"I turned down d offer to lead 2015 grooming class, how about you? Did u accept d offer" dia tanya?

Me: What offer? I do not know of any
S: It comes together with d sijil
Me: I didnt get d sijil yet
S: How come? I got it on Jan 19th.
Me: its ok... I'll ask d HQ.

HQ denied any knowledge because they sent it with sijil seseorang. Since it was Sunday, I asked d particular person on d next day.

"Ehhh.. lama dah dapat.. memang sekeping je pun nama saya pulak tu" dia cakap sambil ketawa...
Saya pun ketawa juga.

Kalau Hq denied simpan, that particular person kata tak ada n tukang posto  automatically few faces menjelma dalam fikiran saya.

There r few faces melintas dalam fikiran, tapi saya fikir elokla saya bagi benefit of d doubts. Kot ye pun, takkanla sampai sijil pun nak sorokkk.. hahhaha

Of course I reported back to d HQ.

Tetiba hari ni, muncul sijil tu depan mata.
Siapa yang letak.
Orang di sebelah rumah kata x tau.
3 orang tukang posto kata bukan mereka yang hantar.
Saya tanya Uda, kalau dia yang simpan selama ini. Tidak. Bukan dia.

Hahhahahaha...
"Sapa yang simpan selama ni?" HQ tanya..
Hahahha.. mana saya tau. Saya cuma ucapkan terima kasih saja.

Dari pengalaman, ada 2 orang saja yang suka stoop so low.
Jangan harap dia nak mengaku n minta maaf ke apa pun.
Dia sentiasa lindungan kaabah.
Sentiasa gigih baling batu sembunyi tangan.

Now it comes clear to me kenapa borang pencalonan kena isi 2 kali.
Siap dia mahu saya tulis sendiri.
saya isi sebab pada masa tu saya rasa fishy sangat..
Dia ni penuh tipu muslihat. Hahhah

Sedangkan it stated clearly, pencalonan is from HIM n those who attended grooming class in 2014 should be given priority.

Sidney Sheldon was right.
mana ada kebetulan dalam hidup hahhahahhahahha


Hahhahahahahhahahahha..
Apa khabar hati di dalam?

No comments: