Sunday, February 08, 2015

Masuk asrama pun menangis?

Saya salute siapa yang boleh kering hati tak menangis.

I celebrated my 13th birthday at a hostel. Gila... no one remembers my birthday. Tapi saya bukan nangis sebab tu...
Bila bangun pagi gelap2 tu, saya nangiss...
bila tak dapat tengok cerita cina pukul 7 malam pun nangis juga.
Bila makan kena ambik masa beratur, tunggu turn, n it took almost an hour, saya benci betul. Buang masa.
On top of it, I missed my parent, my sisters n brothers. I missed talking to them in d morning,  having meal together n d banter we had while watching tele.
Jadi saya menangis, sorok2.
Saya tengok orang lain rileks je, malulah kot orang tau saya nangis..
Lepas dah mula berkawan, n ada geng nak kongsi cerita hantu sebelum tidur, dan bercakap x berenti, saya ok la..

Bila masuk universiti, saya nangis juga.
Biliknya sempit, lemari kecik, among other things.
Kelas jauuhhhhhhhhh... penatnya jalan.
Bila sakit perut, saya menangis sepanjang jalan.
Saya rasa nak balik. Kalau kaya  memang saya quit.
Turned out roomates saya baik sangat, jadi saya abaikan bab bilik sempit n lemari kecik tu. As for jalan jauhh, I learnt riding, took a licence.
 Guess, it was not a problem then.
My coursemates r very accommodate, kot saya sakit perut, they took care of me.
No need for me to cry anymore.

When I did my Dip. Ed.
Goshhhh...
Gone r d days when we were treated with TLC by d lecturers.
No offense, but I found d lecturers garang.
Hahaha..
D school were crowded, n lecturers dont even remember our names, even in tutorials. They criticized lots I guess. Hahaha..
Saya nangis lagi, n rasa nak quit.
Kalau saya kaya memang saya quit.
It was economic downturn, I have nowhere to go.
I talked once about it to a friend.
Then I learnt to fend myself.
Haha..

If u think that I am weirdo, one of my coursemates pun sama jugak. She was an ex-Naim Lil Banat, a famous school in Kelantan. I do not know whether she cried in school or not. I never asked.
We did degree together. Fast friends. She is likeable.
Not sure whether she cried during d first year. Haha
We did our Dip Ed together.
While I cried myself to sleep sebab x tahan study, dia nangis tepi Padang Minden sambil talipon mak dia.
Dia bertahan, sebab mak dia pun nangis sekali.

Of all d people, saya terfikir dia nak nangis. In fact hari2 saya tengok dia ceria je.
Despite kitaorang sama kelas, g makan pun sama, saya tak terfikir nak cerita pada dia, because I thought it was very peculiar to cry over those silly things.

Turned out it is not.
It is normal rasa insecure bila menghadapi situasi baru.
Menangislah..
tak apa..
Tapi jangan kuat sangat ye Nadia Aqilah...


Hahhaahhaahha.


p.s : gambar hiasan

No comments: