Tuesday, February 17, 2015

MH370: deliberate human act katanya

Katanya akan ditayangkan kat diskaveri chenel Malaysia 9 Mac nanti.
Saya tengok kat youtube tadi. Dari pukul 4 pagi sampai sekarang.
I kenot sleep.
I always have respect for NatGeo.
Dokumentari tu memang bagus. They have scrutinized all facts, details n datas, also previous cases of aircraft accidents.

Cuma, dalam kesimpulan,
  the pilot katanya.
One of d pilots was mentioned as exuberant, religious (sebenarnya emosi saya terganggu, so x ingat d exact words)
It narrowed to, juruterbang yang seorang lagi.

Betul, saya ada baca beliau ada masalah rumahtangga. Kat Malaysia kadar penceraian 2012 ialah 47 779 kes. Berapa banyak opis yang kena bakar? Teksi kena letup oleh suami atau isteri yang kecewa. Ada?

Debris was never found, after extensive, massive search. Terer tu could fool all those military men coming from around d globe.
 He must be Einstein!

Crashed Silk Air pilot suffered from hutang berjuta, d other aircraft (lupa), psychiatric. So, MH370 pilot was described by colleagues n friends as a friendly n likeable person. No huge debts mentioned. The fact he deleted his diary, errrr,..
Mungkin tu habit dia.
Macam certain people, semua dokumen silap cetak, dia masukkan dalam shredded machine. Orang biasa potong kertas tu, guna untuk buat notes.

His state of d art aviation simulator at home.
All his life dia bawak katebang kot.
. 33 years, dalam dokumentari tu cakap.
Siapa tah nama wartawan yang saya pernah baca, dia simpan semua buku dalam sebuah rumah, n d last time I read, his collections r quite intriguing. Although he admits, dia baca juga buku 50 shades of gray. 
Whats wrong with keeping a hobby?

Finally, of all flight yang lalu kat angkasa, MH17 je yang kena tembak.
2 major catastrophe in a year.

Coincidence la sangat....


P/s i didnt put d link to d video. Tak perlu!
d pic was from google. Thnx

No comments: