Wednesday, February 25, 2015

DIA lantik saya jadi Ketua Darjah yippeeee!

I was not happy when I saw d account tak balance last year. A Chinese lady voiced out her unhappiness, over something, which I think d result of lackaidaisical attitude.

It was extremely grievance when d same treasurer was re-elected. Duh!.
"Kita kekalkan sajalah ye, senang", cadang Ketua Derjah. Saya tengok orang lain senyap sunyi je. Saya terus sambung main games. Heh.
I suspected disaster.

I keep on calling for some activities throughout 2014.
NADA!.
Duh!.

Giler... I wont pay a dime.
Hah.

Today we had another meeting.
This time around, no more account. Hahhahahahhahahahhahahahhahahha.

Benda yang jadi punca ketidakpuasan hati tahun lepas tu terjadi lagi. The funniest thing is, instead of cari jalan keluar, dia repeat lagi cara yang sudah2..
saya switched on tablet dan main games.

Wait!
there is an activity.
So baru saya terkial2 tanya itu ini.
dia cadang bertanding sendiri2. Duh!
saya rasa nak .... errr.. dia mengelak2, cari jalan mudah. Heh..

Last2 dia kata nantilah... bincang lain. Bila?
hahahhahahah

Lantik AJK.
Kita kekalkan dia kata..
kecuali jawatan KetuaDerjah, sebab dia nak rest 2 tahun. Lepas tu dia nak ambik semula. Meanwhile dia nak ambik position yg lain dalam komiti.
hahhahaha...

"I m just curious, can we elect d Ketua? I tot it is Ketua Besar prerogative", saya tanya. Rasanya saya pernah terbaca pasal ni. Dia konfiden cakap bolehh..
"Saya akan jadi Ketua no 3," dia cakap dengan yakinnn..
" Nanti Ketua no 3 ni tak marah ke?"  sidekick dia tanya.
"Dia x datang meeting, automatically disqualifiedla dia," dia sambung, konfiden lagi..

Saya checked namelist, yess, she was not around, but so does Ketua No 2.
Ada double standard di situ

Hahhahaha..
Saya bangun keluar, rumah saya jauh. Tak sempat solat lagi.
Lagi afdhal.
 My sudden exit sambil bawa beg was seen as nak melarikan diri dari dilantik.
Ketua Derjah tegur sambil ketawa mengejek( spekuanku), nak balik ke?
tak... saya sengih2 cakap solat sekejap.

The thing is saya sampai kol 2.45p.m. Kalau stop kat mesjid, jalannya sibuk. Parking sangattttttt jauh. Bila sampai kat building tu baru tersedar x bawak telekung. Saya jumpa receptionist, dia kata ada surau next to our meeting room. Saya masuk meeting dulu n pukul 3.15 p.m baru check surau. Xder telekung. Saya nak pinjam ngan d ladies kat bilik sebelah, tapi diorang tgh berkemas nak balik, xkan nak susahkan. Saya stress, Nak g kereta atau tunggu miting habis sbb katanya nak habis dah... Tetiba, I saw an old fren keluar during meeting. When she came back, dia bawak beg. Sah2 telekung, n saya pinjamla.. tapi masa tu tgh diskas pasal program, sahla saya kena ambik tau. The only chance bila pelantikan sebab kot ikut last year, mana ada undi2 pun... semua main kekal gitu2 je..
Count me out.

Bila saya masuk my friend cakap  "u r d new Ketua Derjah"
Saya x percaya. I m newbie.

Tapi yang lain pun anggukkan.
Tudung senget, tangan baju basah, rambut pun keluar2, they might prank me.
At least saya betul2 ingat ada yg nak kenakan saya.

"Ladies, if I were Ketua Derjah, I want to do things for d ppl (ayat diubahsuai untuk kepentingan awam". Diorang diam. Some buat muka bosan. Some sengih2 setuju,
Hampeh.. sah2 kena prank.
Hahaha..

Honestly, untuk agenda hal2 lain, saya dah tulis beberapa hal yang saya mahu AJK perbaiki.
Instead, I was called to deliver a speech as d new Ketua Derjah.

Ooooo.
So mmg betulla saya Ketua Derjah ni?

Saya tulis ucapan saya, untuk rujukan bila saya lupa.

"Saya memang sangattt suka jadi Ketua Derjah. Saya pasti u guys pun teringinn nak jadi pegang jawatan ni. But u chose me, for that, I m so thankful. Bila u guys pilih saya, means dalam hati mesti ada sedikit perasaan suka pada saya. If u dont like me, dont pick me because I need u guys to carry d duty. 
Saya memang tak pandai, I could see many people here yang akan saya cari nak minta tunjuk ajar. Please,u chose me, now u hv to live with me.. so help me. Kalau ajak buat program , jangan tak mau datang pulak. 
Finally, yang paling penting harus diingat,  we work for people, kalau ada grouses from them , means u guys dah gagal. Kalau next year, ada grouses from all of u, means I failed juga."

"Siapa yang petik nama kita?" Saya tanya pada orang sebelah.
"D current Ketua Derjah la"  kawan saya cakap. Hahahahahahaha
gila la kalau dia fikir saya tak tau niat dia. Hahhahhahhah

This must b a joke!
Saya speku dia saja nak kenakan saya sebab saya insisted to have d activity carry out padahal dia dah cadangkan bertanding sendiri2 (whatever that means).
Dan2 tu dia cakap dia bizi n could not perform as Ketua Derjah n wanted someone to take over for 2 years ONLY.

Kalau betul ikhlas, kau lepaskan semua, tak payah fikir lagi.
power is so addictive kekdahnya... hahahah
Tapi kerja tak mau buat pulak... haii kau ni Labu.
Sooo x classy..

Bila orang berlakon, saya pun biarkan saja.
First, saya akan tanya Ketua Besar, samada pelantikan ni legal atau tidak.
Kalau tidak, I will let everyone knows its phony hahahaha...

Kalau legal..

Come on Norizan Adnan,
dalam pada orang berebut, berfitnah, umpat keji, jenuh mengipas nak up kan diri supaya dapat jadi Ketua Derjah, it was thrown to u.
Ada orang yang dah lama berangan, harammmmmmm x dapat jadi Ketua no 2, 3, 4 pun hahhaha..
Ni baru setahun tunjuk muka terussssss ...zappp!

Well.. kalau saya fikir diri sendiri memang saya tolak saja.
Saya tak minat. It is time consumed.
Tapi d people under me, dah berbunyikkk..
banyak yang mereka tak puas hati.
I know I failed them.
"Tapi macam mana? It is beyond my power" saya beritahu mereka. Mereka diam, saya sedih.

Mungkin doa mereka yang Allah makbulkan. Supaya apa yang mereka minta daripada saya selama ini akan dapat saya penuhi.
nak harap doa saya, x berapa nak makbul sangat..

Saya tak beritahu mereka lagi pasal ini.
Saya takut mereka berhenti berdoa.
Dan harapan mereka tinggi melangit..

Kerana sebenarnya, tendang terajang itu baru bermula.


No comments: