Thursday, February 26, 2015

Respect has to be earned.

Saya selalu rasa sehabis2 biadap perangai ialah letakkan sesuatu benda di depan rumah, di atas meja atau di mana sajalah, tapi bila berjumpa harammmmmm tak bertegur.

"Boleh x kalau saya letakkan saja minit mesyuarat ni setiap minggu atas meja? Ke I have to hand in personally?", saya tanya pada d boss.

"Letak pun x apa", laju dia jawab.
Saya tersengih sampai telinga.

Selalu saya tinggalkan berserta nota tangan.
Dia failkan bersama nota tangan itu. Hah?
Saya tak ada masalah sebenarnya.

Cuma walaupun 5 minit, saya tak sanggup menunggu hanya semata2 nak cakap,
"Ini dokumen yang diminta ye. Silakan membaca" gitewwww

Kot saya keje seketeri, mungkin saya tak kisah.
Dah duduk tercongok di situ je, apa ada hal..
But I m a poor babysitter..

The next time we bumped into one another, as a sign of respect, saya akan cakap,
"U were not around then, so I just put ..... on ur table".

Because I learnt, budi bahasa memang tak boleh dijual beli.
Sebab..
Saya selalu rasa sehabis2 biadap perangai ialah letakkan sesuatu benda di depan rumah, di atas meja atau di mana sajalah, tapi bila berjumpa harammmmmm tak bertegur.

Bunga-bunga neraka ni
hahahahahahah

No comments: