Sunday, February 01, 2015

Rindu teacher...

Saya fikir 18 kali nak tulis ni, takut bunyi macam self worship.

I'll write as brief as I would, just a self reminder, ada perkara, kenangan tu memang lebih indah dari peristiwa.

It was on Jan 22, hari mesyuarat agung n pemberian wang BRIM.  I am a form teacher this year, so I have to entertain d parent.
My task ended early, sebab Aida, came n helped me out.

I was about to leave when these two ladies came.
"Rindu teacher..."both of them said joyfully.
kita pun ber hugs n kisses la bagai..

"Sekarang pun jadi form teacher 4D, sama macam dulu. " one of them cakap. Automatically I remembered they were from my 4D batch. Hehe..

"Ingat x teacher marah kitaorang pasal yang tu tu?, tapi sekarang kitaorang dah baik teacher".. dia cakap lagi.
Saya kerut kening. Yang mana ni?
Mereka cerita, ohhh yang ini.. 

Saya pun menyesal juga marah2 begitu. Hahhaha..
I told them I was sorry for all unkind words I hurled back then.
Mereka ketawa n kata, bagus juga kena marah baru diorang sedar.
Serius, tu ayat diorang ye...

We parted amicably I guess.
promised to keep in touch and all.

On second thought, kot ada budak 4D tahun ni buat perangai cenggitu..
entah... instead of marah2 saya akan ...

Entah...

No comments: