Saturday, February 14, 2015

Shopping With Mom

We havent done groceries together for quite sometimes.
She complained peti ais dah kosong.

Padahal kat rumah ada 3 kereta, tapi...
abaikan...
My bro kot bab2 membeli barang dapur memang tak berkenan sangat.

We went after saya siap kemas rumah, n my mom habis cuci kain.
Typical my mom, sebelum kemana2 kerja rumah mesti selesai dulu.
Acho sapu halaman. But he didnt want to go.
Arif was on day shift.
Joe went to d farm early morning sebab hari ni baja sampai.

We stopped at Giant to buy some bread, ended up my mom bought socks RM88.90 kat Guardian. She had been complaining about kebas2 kaki. Harap ok la.. Mahal sungguh tu...

Then mommy bought 2 kg ikan bilis,  2 botol kicap dan ikan gelama masin. Not much. I bought 5 packets of sweets, 2 packets of snacks and a box of shandung peanuts. It costs me RM45. Dulu tak la mahal macam ni..
Ni semua kat kedai di tepi sungai tu.

We headed off to Aked Man to buy kain pelekat before going to the mosque.

Lepas tu baru rasa lapar. Gerai kat City Mewah dah tutup (it was 3p.m) so we went to a restaurant near KWSP. We had tom yum, ayam goreng kunyit n telur dadar. D serving was so big, azab nak habiskan. Dont get me wrong, diorang masak sedap, tapi d portion tu kalau makan 4 orang pun cukup.
"RM15.70 je mak!" saya terkejut. Mak saya pun sama.
Very value for money kekdahnya..

Our final destination was TF.
The groceries amounted to RM300++.
Jadi boleh agak la betapa azabnya saya angkut ke kereta.
punggah pulak masuk dalam rumah.
Kemas pulak masukkan dalam peti ais.

Ye saya buat sensorang.
How I wish somebody could be considerate enuff to help me out.
Mak saya berlari nak kejar Asar.

Masa azan Maghrib, baru adik2 lelaki saya balik dari kerja.

The gud thing is, since mak tak ada, Acho had prepared yummy nasi ayam.
Dia dah perap ayam n bila balik kerja tu, dia just gorengkan je.

Jadi saya pun makanlah dengan tidak bersalahnya.
At least I dont have to cook.

Yes!




No comments: