Wednesday, February 04, 2015

Yang maniss part 3

1. Penggera
Saya tak pernah ada jam loceng sepanjang saya bersekolah di asrama dan juga belajar di universiti.
Gila.
Mau hari2 katil saya kena simbah air sebab apparently, saya memang memprogramkan diri sendiri untuk tidur mati. Not even earthquake could make me stir. Selalunya saya bangun last sekali kott.. .

Selalunya ada orang yang baik hati tolong kejut.
Sometimes, biological clock.

Tapi sejak saya terMC hari tu, kalau saya di 12A, mak saya akan talipon pukul 6.13 pagi.
Kali pertama dia cakap, "mak saja je talipon, hahahhahaha". Ye dia ketawa panjang.
Kali kedua dia cakap, "dah bangun ye?itu aje mak tak ada apa, sihat je".. hehe
On both account saya dah bangun.
tempat kerja saya jauh... jadi saya terjaga pukul 5.35pagi.
Sapu lantai, kemas katil, cuci kain baju yanh sepasang je pun, siram pokok bunga yang 6 pasu dalam rumah tu... bizi okehhh
Harus awal ...

Kali ketiga saya tak pick up, n I called back at 8.59a.m.
"Mak, orang dalam perjalanan tadi, tak boleh nak jawab talipon".
"Mak pun fikir macam tu, tak apalah.. dah sampai sekolah ye?"
She called at 6.58pagi. Saya dah separuh jalan ke sekolah.

Kalau satu hari sesuatu terjadi pada kami berdua, saya pasti akan rindukan panggilan talipon mak saya.

Seumur hidup, tak pernah mak saya talipon nak kejutkan bangun tidur.
Tu yang memasing awkward tu hahhahah..

P/s I remembered loooong time ago, when I missed my sahur, a chat friend from Malacca called me for a month, baik hatinya. Was my first time fasting in 12A.
I never forget, but I lost ur number pal:)

No comments: