Wednesday, March 25, 2015

Adik beradik balik holiday..

Our friend came back from Mecca on Monday. Dia masuk kerja on Tuesday.
Early in d morning dia dah kasi kurma pada semua orang.

"Tapi untuk kawan2 ada yang spesellll... Saya beli jubah untuk Jan", terus saya jerit..
"Yeayyyyyy!". Best betul... " eh tapi muat ke?" sangsi saya...

The thing is, saya memang x boleh pakai Jubah ready made sebab beli la10XL pun , mesti senteng. Diorang ni sukat saiz jubah kat badan miff ke apa kekdahnya?
Sentap.
Our friend tu kata, ikut nasibla.. kalau x muat dia suruh bagi la sapa2.
Sentap....

Pagi tu agak bizi. Atau yang tepat saya bajett Bizi..
Was talking to d other friend (sebab gigih dia miscalled banyak kali, so I guess he might be in a dire need) when he came, n keluarkan segala maknika n asked me to choosE.

terus saya bagi talipon pada our friend tu, biar dia saja yg entertained the other friend. Saya sarungkan jubah.
Wah.... dah la muat, panjang pulak tu..
 I know, I look fatter, but ... jubah free kot.
 tu pakai dua lapis pun still muat. ambik n sent gambo pada the other friend ialah idea kawan tu. Hahhahaha
 He bought for d other friend too. Siap dia letak A,B,C n D senang nak pilih. Begitulah kasih tak bertepinya mereka berdua. Padahal kot berjumpa, kemain lawak kejam je..
By the way, I Think d grey ones suit my friend better. I dunno...
Our friend gave a pack of dates n nuts for the three of us. Since he asked me to divide equally, so I re-pack in ikea small container. So small, until Abang Bro had to eat some of d dates sbb x ble tutup..

There r some other goodies as well. Beria dia suruh ambil apa saja yang kiraorang..

"Rasa macam adik beradik balik Mekah. Adik beradik g Mekah pun tak rasa macam ni banyakkk ole2" Abang Bro cakap, sambil makan kurma lagi. He is right.. I felt d same way too.

"Laaaa.. rezeki. Tak taula ada rezeki nak sampai sana lagi ke tak", jawab our friend.

Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki kawan kitaorang tu.
Seronokkkk betul.

No comments: