Friday, March 06, 2015

Asalkan jadi hahhah

1. I wrote about it somewhere in d blog. Mereka masukkan nama saya dalam komiti. Saya x suka, tapi...
I missed a few meetings sebab saya banyak show. Heh?
A year later, baru saya dapat peluang hadir n sumbangkan buah fikiran.
Mereka x suka...
Diorang tukar bendahari komiti lepas tu. Either bendahari tu stress or memang d whole lots tak mau saya bertanya macam2 lagi.
Second meeting ended up saya komplen lagi.
Lepas tu diorang buat meeting hush hush. I wasnt invited.
Great!
Tiba2 ada orang lain yang lebih kerekk. 
Dia kira semua lebihan collections n arahkan d komiti rectify d situation. 
Same thing which I complained before. Only this time, saya duk tepi n jadi penonton. Gigih diorang bergossip. Yang gigih kasi cadangan dulunya, cuci tangan.
whatever it is, I m glad someone realised, duit orang walau satu sEn pun, tetap hak orang juga.


2. Seriously, kecik besar, kecik besar je dia ni saya tengok. Jie cakap, jangan salahkan a person, just attitude je.
Yang saya nampak, dia ni konar baring banyak sangat. Effort memang ke laut dalam, tapi ada hati nak cakap macam2.
 Last Friday, gigih saya beritahu "like hello? Dari bulan doblas okehhhh... ". Alhamdulillah, dia naik hangin. Hahhahhaha...
Bersungguh dia marah. Dia kata itu bukan tugasan dia. Konarrr banyak sangat,  Bersungguh juga saya plan strategi.
I can read move dia, thats why I have multiple strategies.
Kalau harap dia punya effort, harapan memang gelap gulita.
Gila la kalau saya sanggup buang karan nak dengar orang maki2, tapi hasilnya NIL.
Few days ago, saya tengok few people, bergerak maju ke hadapan.
I was there, tapi buat muka seposen.
Finally, today, yang saya komplenkan tu telah dilaksanakan.
Dia tersenyum bangga. Padahal dari yg saya dengar orang lain diskas tu, no one mentioned nama dia, instead ada orang lain yang took over.

Hari tu masa marah dia membentak, "Norizan, datang jumpa saya".
Saya tak pergi. No point. Unless u issue a black n white directive, n I'll make sure u'll regret it. Saya cakap dalam hati. 
Ada beberapa hal saya memang tak mahu bertoleransi. No way!
This morning, dia panggil saya Ijan. Nadanya pun mesra alam.
Hahahahahhahaha...
Saya tak kisah. Panggil nama apapun saya ok. Asalkan jangan konar baring lagi.


Saya selalu beritahu d kids,
I always have their best interest in mind, on both account, thats how far I would do for them.




No comments: