Wednesday, March 11, 2015

bayar yuran dapat cekelat Nips

Last year I did not pay any fee.
Protest!
Turned out orang lain pun sama...

But this year things look promising.
Saya pun gigih kutip yuran.

"10 orang pertama akan dapat Nips", saya cakap dengan muka selamba.
Diorang pandang2 dan sengih2.

I know.
Tak pernah dibuat orang.

"Teacher... diorang nak 10 nama untuk perkhemahan." Fiqah bagitahu, muka stressed. "Saya kena kumpulkan diorang dulu, nak ajar asas perkhemahan, ikatan semua. Tapi macam mana? Bila nak kumpulnya pun..?"

That's why, saya kurang gembira kalau orang kacau masa ko-kurikulum yang 120minit tu. Inilah masanya budak2 ni nak bina survival skills, thinking skills n leaderships skills semua tu.

But still, they managed to meet up sekejap.
Sangat sekejap.

Bunyi macam komplen di situ.
Berbalik pada daftar keahlian dapat cekelat Nips.

18 orang je yang daftar pun. Lagi sepuluh kata besok.
Ahli cuma 28 orang.

Awal tahun lepas 40++.
Mereka lari masuk Pengakap sebab banyak perkhemahan n Ujian Lencana.
Tahun ni mereka lari masuk Puteri Islam sebab ada senamrobik, peluang terbuka luas nak mewakili sekolah.

Tapi tahun ni senamrobik dah tak ada.
Mereka berhijrah pula ke Kadet Polis, sebab ada latihan menembak.

Nampak tak permainannya?

No comments: