Sunday, March 01, 2015

evian n zara

Gigih kan saya sampai pukul 8 pagi, n acara start pukul 10.30a.m.
Sorry..
tu  gambar a day earlier.
gambar hari  kejadian, x brp nak ada. Kerja kott..

my task kat hujung acara. So pepagi tu saya dengan tidak bersalahnya jadi penyambut tetamu. self-appointed kekdahnya..

Tapi I do not know sitting arrangement, it seems no one ushered d guest. So saya tanya kat floor manager.

FM: tu x penting. Skrg pergi cari Evian 2 botol.
Me: Mana nak carinya? Ini Tapah je kott..
FM: KO CARI SAMPAI JUMPA!

Saya rasa nak tendang dinding je. Tapah je kottttt... Sapa je yang minum ayo Evian kat sini.

"Ada.. saya pernah jumpa" Sunita cakap. Jadi kami pergi cari berdua. Masalahnya masing2 tak nak drive, sebab sayangkan parking, karang azab nak cari parking dah..

"Habis tu nak pergi macam mana?" Sunita tanya..
"Kita tumpang orang je", nampak x idea saya memang sangat penjual ikan.

Luckily we saw a burgundy car was approaching n d guiders came down. Dengan x bersalahnya kami minta pemandu tu hantar ke kedai. Sunita yang tunjuk.

Dari satu kedai, ke satu kedai, semua x ada. Tapah je kott.. Last2 Sunita tanya kat passersby n that fella cadangkan pergi 7E.

"Tak perke dik?. Menyusahkan adik sangat ni", saya cakap ngan pemandu. Budak baru habis SPM rasanya, mak dia guider juga.

Kalaupun ada dalam hati dia nak melawan, terus kesian kot.. hahha..

Sampai kat 7E (which is quite far considering ada jalan tutup), betul2 tinggal 2 botol je ayo Evian. Gigih kitaorang suruh restock. Airnya harga RM5.60 each. Kitaorang ambik cekelat kisses 2 pack, untuk pemandu. Altogether RM33. Dengan harapan boleh claim semula. Hahahhaha

When I handed d drinks, d FM looked relieved.

I went to d protocol big n burly man n said, "cakapla awal2 ni kan Tapah je kott".
"Memang ada dalam protocol", he replied seriously.

ooooo next time if I were in-charge of any event with royalties, I will keep it in mind.
even they request only yellow roses for coffee table.


Kat Tapah mana nak cari yellow roses?
Luckily d FM managed to ask a troop from Kinta to bring along.

At 11, the Sultan's consort arrived

Stunning n so graceful.
We were in awe.
seriouss...

I stood beside Sunita, harap sangat ada orang tolong snapkan gambo kitaorang ngan Tuanku Permaisuri Zara. Hahhaaha
Tapi tiada..


Gambar Zana ada pulak.
Di sebelah Zana tu Ayong. X aci..
Look at d Permaisuri. Manis je muka dia.
Saya pasti memang dia baik orangnya.
Ada je dignitaries yang buat muka sentap bila jumpa rakyat marhaen.
So x classy.

Glad our newly install permaisuri, dahla dapat first class degree (penting!), cantik pulak tu n sangat mesra rakyat. Proud being Perakian.

Cuma ye la...
gambar xder..

Sudahnya berselfie berdua je hahhaha
Like me, maybe Sunita pun akan terus ingat peristiwa mencari Evian  dan x der gambar ngan Tuanku Zara sampai ke akhir hayat hahahhahahha

1 comment:

Acik Erna said...

cantiknya Tuanku Puteri Zara