Saturday, March 28, 2015

on being an ustazah

Korang pernah baca doa kat assembly?
I studied in co-ed school. Jadi x merasa nak baca doa, semua pun boys yang buat.

Keje pun kat co-ed school. Tak pernah dibuat orang pompuan mengetuai bacaan doa.

Since yesterday, I attended a camp.
all ladies.

I was appointed as Ketua Kumpulan, based on my dress. Boleh gitu?
So...

Today is our group turn to conduct morning assembly.
3 ladies akan jadi pembawa panji2, baca doa n for non muslim, pembaca word of wisdom.

My task was gegenais everything.
Unfortunately, no one wants to recite doa...

Stressss makcik tau.
Luckily Wid ada few du'as in her smartphone.

"tapi doa in Englishla.. bolehke" Wid tanya..

Belasah je la..
Sepanjang malam saya menghafal.
Fes taimer katakan...

My non muslim friend complimented on d english du'a.
My muslim friends asked, " memang du'a kena  bahasa Inggeris ke?".

Saya x jawab sangat.
Ustaz cakap Allah maha memahami.
Ustaz juga cakap, berdoa kena dari hati.

But then thanks to my friends.
tak pasal2 saya jadi setajah ticer..

No comments: