Saturday, April 04, 2015

Laa.. cuba la berkerjasama....katanya

Hahhahahah..
Last year I printed yearly schedule n kasi one each.
Bila taimnya.. only one turned up, n d rest instead of apologizing, siap argue pulak kenapa buat taim tu?
Hilang akal ke apa?
Nak argue, masa u got d printed materials, bila dah jalan, ko jangan bising,
 tak nak tolong..
errr boleh x cakap get lost?

Lepas tu hujung komplen..
kita ni takde xtvt ye..
hahahhahahaha first class act man..


dah awak berkira sangat masa, tenaga n wang ringgit memangla tak sedar apa yang orang buat...
Cuba sponsor 10k setahun, sahih awak ambil tahu apa program yang dijalankan.
Atau datang bertanya, "untuk program XYX ni, how may I help?"

Next, bila dapat invite, waaa mulut manis macam gula Melaka.
Eksaited sesangat rupanya
bila hari kejadian argue pulak.. kenapa buat weekend?

Perghhhh...
Tuanku Permaisuri  n other dignitaries pun boleh datang..
who r u again?
Hahhahahah...

Then come another event, bila divide task, tarik muka. Bisik2 tak mau buat.
Learning from experience, saya cuma cakap, "okla... d kids will do it".
Saya dah tua, x kuasa nak bising2.
Dia buatla sudahnya..

But now, it seems ada skrip baru.

"Laaaa cubalah berkerjasama. Ni asyik buat hal sendiri je".
Hahahhahahahahha.

1. Bagi schedule, x baca
2. Sampai tarikh program buat2 terkejut, argue itu, justify sebab tak mau menolong
3. Bila bagi task sama rata, tarik muka
4. Tergamak pula cakap tak mau buat

Now u tell me, if you were in my shoes,

Sudi tak awak berkerjasama dengan saya?
hahhahahahhah




No comments: