Thursday, April 16, 2015

perlukah kau mencaras?

Soalan untuk diri sendiri.

Couple of week ago, a friend asked if I could take d kids to Cooking Contest. Despite saya dan memasak memang not in d speaking term, I agreed but under one condition.

Dia setuju.

 Berlari2 saya kasi tau d kids, like their teacher, melompat2 la diorang gembira. Wakil sekolah katanya...

Today we had co-ordination meeting. I was d last one arrived. I knew no one.
Yang tu I dont mind, saya memang bukan species mesra alam.

Bila taim nak tanya apa2, gigih saya jadi the first. Saya tanya soalan gitu2 je..

Tapi diorang tanya..
1. Boleh tak bawak sorang lagi guru?
That question never come across my mind. Pertandingan masak untuk murid kot...
Diorang cakap theres a lot of things to bring, pottery, dishes, knives, flowers arrangement, skirting n what-nots.
Well... I did have experience bawa barang ke pertandingan memasak, Muat je dalam 3 beg besar ikea tu..
Terus saya cold feet.. diorang nak bawak apa sebenarnya ni?

2. Nak buat backdrop ke tak payah.
Duh! I though backdrop hanya untuk event, takat bertanding budak2, apa hal berbackdrop segala?
Boy.. I was wrong, diorang cakap, one of d contest previously, d school participant siap datang bawa lori bagai...

Duh...
makcik seteressss ok...
tu belum citer pasal kalori per serving lagi tu...
quadriple seteressss..

Memang macam ni ke diorang ni bertanding?
Honestly, masa mula2 tu saya ingat bertanding sesama unit beruniform., sungguhla saya tak malu mencaras Kadet Polis, Puteri Islam n sewaktu dengannya, padahal guru pemimpin diorang sepuluh kali
terer memasak.. hahahha..

If only I knew, guru pembimbing untuk program ni semua guru ERT. haishhh..
Anyway, motto Pandu Puteri ialah  SELALU SEDIA.

BE PREPARED we always be.
Come what may, d girls akan menempuhinya dengan gembira.

Thats what I'll make them to do, having fun!

COoking Contest..
Here we come!

No comments: