Sunday, April 19, 2015

scrabble team katanya...

Satu hari saya tengah berdiri tepi pintu, tunggu Nurul habis photostat. Ezazul lalu, muka tak berapa sihat n asked, "nanti ada pertandingan poem n scrabble, boleh x akak ajar poem saya ambik scrabble".

Part of me malas betul, sebab I have to finish reading a boring book n buat homework for intervention plan yang seumur hidup saya memang tak pernah n tak reti nak buat. To top it all, sejak jadi Ketua Derjah, saya memang tak berapa nak ada masa sangat since there r always activities I have to handle single-handedly.

Tapi he is not that fit, still, he came on weekends and went home at 6-7 almost every alternate day training budak2..
So I said yes dengan hati yang sedih,
tapi kalau saya yang handle Scrabble! Poem saya x reti.
Dia ok je..

(Note:  Later Fid took over the poem. Guess, it is what we call teamwork. If d chief (Ezazul namanya ) work harder than anak buah, everyone is willing to lend a helping hand.  Kalau awak banyak caci maki orang di belakang (tiada nama dipetik) u r all alone. Hahahha)

Padahal Scrabble pun takder..
Our immediate boss was supportive n sebab norizan adnan tak sabar, I talked to the new Chief Admin Assistant n she ordered it for us.

The scrabble sets sampai hari Rabu, petang tu juga d kids came for d training. First day only to get to know d tiles n premium squares. They were errr slow, teacher nya pulak hanginn je.

Thursday, individual practice because I have Cooking Contest Meeting.

Friday they trained until six p.m. Satu bingo pun tak dapat.. perghhh..

Saturday, training n timing.. First round teruk giler... 2nd round they improved tremendously. Bagus budak2 ni. By 12.30 noon, kepala masing2 pun spinning.
On 2nd thot, agaknya suara saya kalahkan latihan kawad kot coz twice, friends of mine yang kebetulan lalu suruh balik je.. heh?

Sunday - indiVidual practice.

Games hari Selasa.

Kepala saya pun spinning juga..

No comments: