Saturday, April 11, 2015

sehari dua ni hidup saya kosongg...

Sedihsssss...
I did go out with Arif n mom. Tapi masih terasa kosonggggggggg...

Jadi bangun pagi, awal2 saya buka groupon.
2,3 jam juga saya ambil masa sebelum pilih dual powerbank RM38, multiorganiser RM35 dan charcoal grill set rege RM61.

Dah lama saya nak grill set tu, tapi di luar bajet, fes taim saya jumpa yang murah.. I called Baby, n dia la tukag orderkan..

Ermmm... hati saya masih kosong..

Pukul doblas gigih saya keluar ke kedai bakeri.
The thing is, dengan tak cermin mukanya saya offer diri nak bawak Guiders ke Pertandingan Memasak, padahal ramai lagi kawan2 saya yang memasak punyala terer... saya caras sebab Guiders tak dapat satu pun sijil daerah tahun lepas. Saya stress...
Now I need,  errr ramekins..
Saya dah google, tapi mahal sangat...

Kat kedai bakeri tu pun tak jual... sedihhhsss...

Guessed I really put my cheek on d sleeve, because d shopkeeper tanya what was I looking for. She dunno what ramekin is, so jenuh saya described before she got my points n came out with white 3" ramekins.

Saya beli 4 pcs je, harganya cuma RM3 each. Seronok punya pasal saya pun sambar fruit cutter, RM15 per box. Heh?

I had lunch@kfc, before proceed to carwash.
malas nak tunggu, kebetulan minimart 99 baru buka. Saya jalan kaki ke situ.

Dynamo 4.1kg cuma RM20.99 je, saya sambarla, sekali dengan sabun fab buku n ayo a&w root beer. Mamee chef pun, sebab entah...

Gembira betul hati saya dapat bershopping hari ni.
flowery ai tel yu!

I went back to carwash, stopped kat petronas to perform dzuhur prayer.
Even though I waited for 2 hours at d carwash, emosi saya sangat stabil..
gigih saya semak buku..

By 4.15p.m, saya terus balik sebab dah nak asar kott..
kereta masih x cuci. Budak tu kerja sensorang, manala dia nak sempat...

"Auntie jangan marah haaa"budak tu cakap.
Nak marah amende pun..

As long as I can go shopping (waima kat Slim River je pun),
Auntie okeyyy punya mehhh..

No comments: