Saturday, May 23, 2015

Econsave Slim River: Customer Service Sucks

Well... since it is within walking distance from 12A, despite d price is less competitive than yang lagi satu, of course I frequented Econsave.

Kalau beza harga sikit2 saya ok lagi..

I went on d first day it opened, 2nd day n today is my fourth visit.
The first 2 days orang sangat ramai, n d staff were newbie, logikla kalau mereka terkial.

Today, I wEnt after dinner, around 7p.m to avoid d crowd.
Saya cuma nak beli beras, kicap, susu, nestle cocoacrunch, chicken, ginger, lemon n some fruits saja pun.

2 staffs sebok diskas kat rak kicap. I do not mind actually. Diskaslah apa pun. Tapi boleh tak tepi sikit? Courtesy, giteww..
I waited for full 80 seconds, kalau2 la badan saya shrinking dan mereka tak nampak saya yang saiz gergasi ni.
They keep on talking. Saya mencelah je capai kiCap.

Except for a lady at d vege weight counter and d men who handle poultry weight machine, the rest sangatla tak friendly. I didnt ask for nandos customer service, cukupla tak payah tunjuk perangai macam ko kena paksa kerja kat situ. Stress makcik tau..

D carton milk were wet, but I do not know who to call. Mereka x cukup staff mungkin. Still, I grab 2 carton of dutch lady low fat milk because they r on discounted price.

Kaunter lengang. Tapi gigih pula mereka (d staff) bersembang di cashier yang ditutup. I think that is not so becoming.

What about this, someone yg tengah bersembang di kaunter to point to another counter.

"Oh., tak boleh. Kaunter ni untuk barang 10 ke bawah je" dia cakap dengan muka serius.  Hahhahahah... Saya terus ke kaunter lain. Kaunter kosong je waktu tu.

In fact saya bawa barang dalam bakul je. Bukan banyak mana.
Afterall there was no other customer behind me. Saya tak bole hadam nengok kegigihan si cashier tu membacakan teks. A PINT OF COMMON SENSE IS MUCH APPRECIATED.

Dalam mana2 organisasi pun staff adalah aset syarikat, ce tengok Jakel KL, kemain mesra alam staffnya.

In UK, I read somewhere sapa ke yg cakap, he prefer waitrose than tesco because of d service. Nanti sensenang saya cari semula article tu,

 In my humble opinion, Econsave Slim River has a long way to go in term of customer service.

No comments: