Monday, July 06, 2015

I m 42.

5 tahun dulu, bila KC buat perangai macam2, n bullied me, despite saya tak mau melayan, but deep down I blamed it on my babyface(muntahhhhhhh!).

I was so used people mistook me for a student. I m happy to be an obedient one, tapi kalau orang start nak buat perangai berbagai2, heh...
I will make sure they will never forget it.

From my observation, yang paling rajin kasi nesihat suruh orang berkerjasama, jangan ada dendam, sucikan hati n all dat rubbish, selalunya mereka la yang paling buas sekali. Hahahhahaha... might b nesihat itu untuk dirinya sendiri mungkin.

So. There is someone in d comittee (saya ada banyak yang jadi Ketua Derjah, so u don know wic one), yang rajin bagi nesihat cenggitu. In d early days, she mentioned "Let show them we can BERKERJASAMA"..

I was like.... Whatdehelleberry la kan...

Over d months, rajin pulak dia kasi suggestion itu ini. Which is fine, but did u do your homework?

I thought d epic was when she defied me n invited someone else to a Meet.
Saya takder response, because from d start I let everyone knows the organiser requirement. Even saya pun tak qualified for d Meet, all d best to both of them.

Habis sepasal, dia ok balik...
Penuh positibiti, jangan ada dendam n all...
Aman sekejap...

Bila ajak kerja, macam2 alasan.
Bila orang dah berjalan laju, baru tanya itu, ini. Menyalak suruh buat itu ini.
Saya beritahu itu ini tu patut dia dah selesaikan 4,5 bulan yang lalu. Since she did not, apa salahnya dia teruskan tradisi sekian lama,  cuma jangan petik nama saya.

Saya tulis dalam bahasa Inggeris yang straight forward.
Dia  forward kepada orang lain. Great!
I dont have any issue at all.

Entah angin mana datang bertiup, dia rasa perlu buat panggil mesyuarat.
"Whats d agenda u hv in mind?", saya tanya.

I want to give them Laporan Kewangan n resit.

Hehehehe.
Ada clue di situ.

Hahhahahahhahahahhahauhahauauuahauauuhajhahhahahahahhahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahhahahahhahahah...

Am I look gullible to her?

Hahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhaha

No comments: