Tuesday, July 28, 2015

Men #2

Happened couple of months ago.

I chaired something. Semua pun ok, sampaila ada orang nak argue sesuatu yang trivial. In the end I used my power (heh?) to sum up the argument.

One of the participants datang nak giving opinions. I talked to her, outside d room.
Cerita habis. Kami balik rumah. Saya tidur lena.

Besok paginya d ones yang nak kasi opinion tu jumpa saya dengan muka yang stress..

"I just want to clarify, I have no intention to query your judgment yesterday", dia kata.
"I thought we agree to disagree yesterday kakak. May I know what transpire you to bring d issue now?", gitu kot saya tanya..

Rupanya beliau diTEGUR oleh suaminya kerana mengganggu tugas Norizan Adnan. Suaminya yang turut berada sama di dalam dewan kurang senang beliau cuba MELAWAN cakap saya yang naif ini.

"Kakak, your husband tu tau tak kita ni berkawan baik?" saya tanya dengan jengkel.
"Itulah I told him, I just want to help you, but he keeps accusing me this that. Marahla I.." dia cakap lagi.

Seingat saya, after that incident, idakla saya playing victims ke sentap ke.
Saya dan kakak tu, walaupun berlainan  bangsa elok saja berhugs n kisses.
Malah I made it a point to have meal with her. Kawan kot...

Kesal betul saya sebab suaminya buat macam tu pada kawan saya.
Tak bersetuju, tak semestinya tanda protes.
Kawan tetap kawan.

Selama ini saya tidak pernah bertegur sapa dengan suaminya. Saya bukan ramah sangat. Jadi kebarangkalian saya membodek suaminya, memang tak pernah terjadi.
In fact, saya pun terkejut nama saya dipetik.

Padahal tak ada isu pun.
Memang semua lelaki suka berburuk sangka pada isteri masing2 ke cemana kekdahnya ni?



No comments: