Monday, July 27, 2015

Pacifier kata ngko...

Pernah tak korang melalui situasi cenggini..
Korang kemas umah, sekali ada yang tumpahkan ink. Korang tau sapa, jadi korang tegur dengan penuh berhemah, sebab korang dah penat mengemas.

Dia nangis n ngadu kat mak korang. Mak korang marah, and said
"Cubalah jangan suka bergaduh adik beradik!!"

Nampak tak permainannya?
Lepas tu your elder  sibling yang tadi haram nak menolong, tetiba kasi ceramah panjang pulak mintak korang bertolak ansur, berkasih sayang, berbaik pakat n all..

Heh?

I saw it was coming bila somebody which I described as having a brain d size of ping pong ball (padahal dlm inglish mana ada pingpong pun), cuba nak menasihat all of us over something.
Something yang takder kena mengena pun ngan dia, n was settled amicably tetiba je...

He might forget what he did years ago,
1. Bagi idea memacam tapi x buat homework.
2. When he holds a post, buat cincai je..
3. Complaining itu ini padahal more to empty vessel
By doing all 3 above, unconsciously he degrading others efforts. Tergamak betul.

I might b cordial, tapi to relive d bad experience with his antics, No Way!

I never forget.
Never.
 Hahha.

So I say it out aloud. Like before.
I hope he knows. being pacifier yang tak buat homework is a big NO NO.

Besides, kalau kau dah blocked keter orang tapi bila suruh alih kereta sebab ada emergency, haram ko minta mahap malah berlakon pulak jadi victim...

Means.. diri kau sendiri pun ada kesengetan arah perjalanan, layakkah nak meluruskan orang lain.

Maybe Not.


No comments: