Wednesday, July 01, 2015

Sanggam anganku musnah...

Hari tu my superior tanya, sapa nak g Sanggam, 17-21 Ogos.
Melompat saya nak.

Jap... bila dah tua2 bila berjanji, kena cek jadual dulu.
ok... bertindih ngan satu event.. perghhhhh bunyi cam retis...
over betul mokcik..

Jadi saya called Cecilia tanya boleh x saya pergi. Dulu nak g mana2 saya beritahu mak saya je, now kena inform dengan Ketua Derjah Besar. 
Dia beritahu tarikh tu coincides dengan event besar. Saya cakap saya aware of it.
"Kindly ask your Section Head", dia cakap.

I can read between d lines.
Hahahha tapi saya tebalkan muka sebab saya nak juga hadiri festival@Sanggam tu.
"May I go abroad on 17-21 August?", saya tanya Section Head.
He was full of possibilities, saya rasa ada bunga2 harapan di situ.

I proceed d application, d lady in charge did a wonderful job, I was accepted. 
A week later d booking form was sent for confirmation.

Masa tu baru saya perasan I shud b there on 16th. No wayyyy...
We discussed, but d idea of coming alone a day later was not appealing to me.

"Boleh x kita tanya pendapatan?", saya kirimkan mesej kepada the other friend.
I can ask a lot of my loved ones. Tapi saya pasti jawapan mereka sama dengan Cecilia. Which I really think is a gud advice, but for once, saya nak sangat sampai saya butakan hati.
 Hurm...

TOF x balas. Saya seteressss, so I accidentally left d tablet at #18.
Save me d headache memikir.

The time we met, the other friend keep asking me, what opinion did I want. Water under d bridge, but since he insisted, I told him.
Tapi beliau tiada pendapatan, which irritates me even more.

By the way he did send a very nice tazkirah video klip on wanita bermusafir sendiri.
Ada bunga2 harapan di situ, terus saya cakap, i lap u my pren.

But today, came another devastating news.
d Ministry needs 4-6 weeks before they grant d pelepasan.
Heh....

Which means Cecilia wud be happy. D Section Head wud happier.
Pening kepala diorang melayan pe'el macam2...
I bet the other friend kekal tiada perasaan.

Tapi Norizan Adnan akan menangis, kecewa.
Tanpa sebab yang kukuh saya tujukan lagu " Kemelut di Muara Kasih"  untuk diri sendiri.

Bila seteresss kena nyanyi lagu Ziana Zain.

Nite all.
Life is not a dream:(

No comments: