Wednesday, August 19, 2015

Given time, we could be the best of friend...

Sewaktu saya tulis entry ini  4 bulan yang lalu, saya betul2 sedih.
I wished I could do something, at that time.
But I just can't.

We bid goodbye, went our parted way, there was no TLC.

Kalau saya boleh bungkuskan semua, memang saya beli wrapping paper kaler purplish grey n ikat dengan reben warna orange lagi.
Ook.. my  choice of colour combination sucksss..

Tapi benda/ perkara yang dia mahu ini tidak boleh dibungkus.
Atau ditaruk icing with cherry on top.

Jadi saya diam. Dia diam.
Saya cakap, dia diam.
Saya sedih, dia pun sama sedih.
Atas sebab yang berlainan, tentunya.


But that thing was never discussed.
Mati hidup semula , kitaorang tak akan sebut.
None of us suka bawak cerita ke sana sini, so most probably no one noticed.

Cuma hari ini  peluang datang bergolek.
I was all alone when that particular someone, (who can rectify d matter) approached me. Discussing, as we used to do when we meet.

I never talked shop with him. I hope he knows by now, whatever I said, normally saya fikir 18 kali sebelum cakap.

"Why?" he asked.
"Because she is 18 times better than me. " saya cakap n add in some more facts.
I think he satisfied or maybe dia pun dah lama nak tunggu I say it aloud heheh


"Eh.. kita petik nama awak tau" I told her later..
"Why?" dia tanya..
"Obviously u r d best choice!!", saya cakap..
"Pandaila...." dia jawab..

The other friend pun selalu kata saya pandai. Tapi nada dia lain. Dengan muka masam dan seringkali membuatkan saya takut nak cakap apa2 lepas tu.
Ironically, the other friend selalu nafikan dia garang. He is garang.. at least to me, garang giler.. "pandaila..." is indication that he was mad, furiously mad.

Anyway, this particular friend of mine, uttered the word "pandaila...", with d sweetest smile Ive ever seen in 2 years.

Prior to that, we used to b cordial.

I sincerely hope, today is d turning point.
As usual  saya akhiri catatan (yang saya seorang saja yang faham)

Norizan Adnan, takder apa pun yang patut kau rebutkan dalam hidup ni.
U hv already hv everything u need.
She deserved it, more than u do

No comments: