Saturday, September 19, 2015

Acho: what brother is for gitewww

Saya tau signal minyak tu dah blinking, tapi dia tulis ada 54km more.
Patutnya cukup nak sampai ke 12A.
Tapi halfway, nombor terus ilang..
I turned back. Punggah barang kat kereta Acho.

Printer, sekilo gula, sekilo tepung, sekilo raising flour, sepeket maggie, dan satu beg dokumen yg saya nak revised n submit. Few 📖 yang mmg saya hangkut ke sana kemari tp x baca pun..

"ko nak guna keter ke? Org nak guna kejappp je dulu boleh x?", dan2 lepas saya siap memunggah Acho balik n bawak seguni kayu api. He wanted to take more 🔥 wood.

Takkan nak kata x boleh plak, nnt x makan lemang pulak raya ni.

I offered to help him, but he turned down. I insisted.

Turned out tempat tu sangat dalam n sunyi. Kayu api dah siap dikumpul dalam 6 gunny sacks. Berlari2 saya tolong angkat, sunyi kot....

Lupa pulak..
"Andak lupa nak isi minyak keter la.. Tiba2 habiss", saya beritahu Acho dia diam je. X der komen.

Once 🏡 , dia turunkan kayu api.
Saya terus drove back.

Hari ni saya balik ke #18, sebab nak ziarah jenazah one of d kids mother.

Saya letak kunci🚗
"bukak kan stesyen minyak kat atas tu?" saya tanya, walaupun tau jawapannya..

"Orang dah isikan minyak keter pagi tadi", perghhhh... Me smiling from 👂 to 👂 chuollss..

Sekian.

No comments: