Monday, September 21, 2015

Baju raya purple

I offered myself to buy baju melayu material for my brothers.
"kaler kelabu ye", saya beritahu mereka. My bros memang bab ini tak kisah punya, baju raya tahun lepas pun mereka tak ingat warna apa.
I was thinking to buy one for myself, tapi nak tunggu kurus sikit. 
I was hopeful, by 2nd week of fasting month saya akan kurus empatlimakilo..
Man propose God dispose,  ...

I didn't have a proper baju raya then.
Last month, while seeing d tailor for uniform, she told me she got to buy cloth on discounted price from Jakel. Jadi saya pun terjebakla sekali.

Saya suka warna purplish,
 tapi.. Nanti x sama pulak dengan diorang

"waaa siap pun baju raya purple akak", saya cakap.dengan eksaited. Bila taim ambik baju.
"kak ini kaler silver kak..akak yang pilih warna ni dulu kan.." dia cakap sopan santun.

Did I really mean Grey or silver?.
I remember saying kelabu to my bros, but...

Balik rumah saya buka lemari, kenapa saya rasa macam lain ?...
Yesss..
Baju melayu my bros are different shades of grey.
Well.. Brownish grey heh..
Tapi...
Gasakla

No comments: