Thursday, September 03, 2015

Gini kot Jie rasa..

Once upon a time, I used to feel jealous with someone who travels a lot.

"Tak best la.. baju yang hari tu pun tak sempat nak keluar dari beg lagi, ni dah nak kena packing pulak..", he used to say..

Apa masalah la mamat ni? Saya cakap dalam hati.

Now I am living his life. Baju pergi 4days camping tu pun x habis lipat lagi.. Materials n whatnots pun x sempat nak sorting n filed, dah kena keluar lagi.

"Laaa.. lagi? Teacher nak kemana pulak?", anak murid saya yang dulu bertepuk tangan kalau saya tak datang dah x eksaited dah..
"Lama tak ni?", seorang yang lain tanya.
Kalau diorang berlakon tak taulah... tapi nampak macam ikhlas je..

Saya pun tak gembira juga.
Penat memandu satu hal.
Penat kepala memikir satu hal.
Penat packing kain baju is another..

To top it all keluar selalu macam ni, memang tak sesuai dengan kerjaya saya sebagai babysitter.

Pagi tadi on my way to d meeting room, saya ternampak kolam tu..
Mesti seronok kalau saya dapat bawak SEMUA d kids terjun dalam kolam,
Sambil2 saya semak buku.


Oookk.

On d second thot, I am not sure why saya samakan my life n Jie's.
He travels abroad.
Makcik travel dalam negeri saja.
Tu pun merungut2..



K. Bai.

No comments: