Monday, September 14, 2015

Kren dan Wukuf

Impian hampir setiap muslim ialah ingin menghembuskan nafas terakhir di Tanah Suci,
But still...

Bila dengar jemaah Malaysia meninggal sebab ditimpa kren runtuh.
Well..
As much as I want to accept d fate, tapi hati yang jahat tetap berkata,
it could be avoided.
Safety measures could be taken.

Kerja haji bukan baru mula minggu lepas, sejak zaman Rasulllah lagi.
With d advance technology, cuaca pun boleh diramal.
Kerja menaiktaraf Masjidilharam, bukan baru bermula semalam.
Cuma...

Alfatihah untuk yang telah dijemput.
Salam takziah untuk waris yang tinggal.

Saya teringat kata-kata jiran saya sewaktu kami baik dari hospital, many-many years ago.
"Kalau kita tengok keadaan dia,.. tak lalu nak tengok. Tapi bila kita ingat ini semua janji Allah, tenang hati kita ni..".

It is true.
Janji Allah.
Mati itu pasti, di mana, bagaimana dan bila masih lagi misteri.

Hari Wukuf pun dah pasti juga.



Ini saya baca kat sini 


















No comments: